Клуб Петък

Some Details

Активно ли е гражданското общество у нас?

Стана ли по-активно гражданското общество у нас? Ако да – кои са конкретните примери за това? Ако не – какви са причините? По-ясен и силен ли е гласа на обществото и каква е чуваемостта от страна на властите? Какво ни казва отминаващата година за..

публикувано на 05.12.19 в 14:33

Кое е по-опасно за здравето – ваксините или паниката от тях?

Темата за ваксините неведнъж е предизвиквала спорове и полярни мнения. Дискусията за задължителния характер на имунизациите се разпали отново през последните дни, след като свещеник от Сливен и съпругата му осъдиха регионалната здравна инспекция за..

публикувано на 15.11.19 в 10:29

Добри само около Коледа?

Анкета през седмицата показа, че 21% от българите биха поканили на празничната си трапеза дете, отглеждано в институции. Много или малко са благотворително настроените хора у нас? А всъщност помагаме ли на децата като ги потапяме само за час, два в..

публикувано на 08.11.19 в 10:44

Децата и ... политиката

Има ли място политиката в живота на децата ни? Това е въпросът, който поставя на 1 ноември коментарното предаване "Клуб Петък". Отрано политически грамотни бъдещи избиратели или детството - зона свободна от политика? След като политическите страсти,..

публикувано на 01.11.19 в 09:19

Футболното хулиганство – грозното лице на една красива игра!

Футболното хулиганство ще е във фокуса на днешното издание на предаването „Клуб петък“ по радио Шумен. Повод за това е разразилият се скандал   след футболната среща между България и Англия, която както знаете беше белязана от нацистки жестове...

публикувано на 18.10.19 в 09:02

Как ни въздейства агитацията?

Ходите ли на предизборни концерти или агитационни събрания в местното читалище? Четете ли афиши или следите единствено социалните мрежи? В "Клуб Петък" питаме: може ли предизборната кампания да промени решението на избирателя? Как начинът, по който се..

публикувано на 03.10.19 в 18:08

Да се раздвижим в „Клуб петък“!

Успя ли да ни раздвижи Европейската седмица на мобилността? Какви стимули са ни нужни, за да станем от бюрото или дивана? Как сами се мотивират младежите от Шумен, за да поддържат спортен дух и тяло? Защо децата не могат да си представят сценария, в..

публикувано на 20.09.19 в 09:23

По-културни с "Клуб Петък"

Статистиката показва че все по-малко шуменци ходят на театър и посещават музейни експозиции. Как можем да преобърнем негативната тенденция? Това е темата в последното за сезона издание на "Клуб Петък". Изберете компанията на  Радио Шумен във времето от..

публикувано на 28.06.19 в 10:51

Ще почивате ли и къде това лято?

В България или в чужбина? Имате ли планове или нямате възможности да почивате? В първия летен ден на 2019  година в "Клуб Петък" ще коментираме темата за възможностите и предпочитанията на българите за летен отдих. Кои са водещите мотиви при избора на място..

публикувано на 19.06.19 в 20:44

За и против субсидиите за партиите?

Това е темата в предаването „Клуб петък“ което започва в 11,00. Коментарите ще провокираме с различни гледни точки и позиции в анкета със слушатели, в прогнози на социолозите, както и с резултати от проучване на Института за изследване на публичната среда...

публикувано на 14.06.19 в 09:24