Клуб Петък

Some Details

Клуб Петък на 10 януари

Задължителното предучилищно образование на 4-годишните деца ще коментираме днес в предаването „Клуб Петък“. Ще търсим отговори на въпросите : Защо е необходимо това да бъде задължително? Не е ли намеса в семейните отношения?..

публикувано на 10.01.20 в 10:49

В „Клуб петък“ в края на годината

Ще се върнем отново към темите, които най-силно провокираха общественото недоволство, нас като медия и журналистическата ни непримиримост. Може би затова този предиобед между 11,00 и 12,00 ще припомним коментари на въпроси като: За и против ваксините и..

публикувано на 20.12.19 в 10:11
Илюстрация на Любен Зидаров.

"Клуб петък" на 13 декември

Илюстрациите на българските корици за специалните издания на „Хари Потър“, дело на 95-годишния художник Любен Зидаров, предизвикаха един от най-шумните скандали у нас през годината. Читателите обявиха стилизираните акварели за „призраци от миналото“, за..

публикувано на 13.12.19 в 10:59

Активно ли е гражданското общество у нас?

Стана ли по-активно гражданското общество у нас? Ако да – кои са конкретните примери за това? Ако не – какви са причините? По-ясен и силен ли е гласа на обществото и каква е чуваемостта от страна на властите? Какво ни казва отминаващата година за..

публикувано на 05.12.19 в 14:33

Кое е по-опасно за здравето – ваксините или паниката от тях?

Темата за ваксините неведнъж е предизвиквала спорове и полярни мнения. Дискусията за задължителния характер на имунизациите се разпали отново през последните дни, след като свещеник от Сливен и съпругата му осъдиха регионалната здравна инспекция за..

публикувано на 15.11.19 в 10:29

Добри само около Коледа?

Анкета през седмицата показа, че 21% от българите биха поканили на празничната си трапеза дете, отглеждано в институции. Много или малко са благотворително настроените хора у нас? А всъщност помагаме ли на децата като ги потапяме само за час, два в..

публикувано на 08.11.19 в 10:44

Децата и ... политиката

Има ли място политиката в живота на децата ни? Това е въпросът, който поставя на 1 ноември коментарното предаване "Клуб Петък". Отрано политически грамотни бъдещи избиратели или детството - зона свободна от политика? След като политическите страсти,..

публикувано на 01.11.19 в 09:19

Футболното хулиганство – грозното лице на една красива игра!

Футболното хулиганство ще е във фокуса на днешното издание на предаването „Клуб петък“ по радио Шумен. Повод за това е разразилият се скандал   след футболната среща между България и Англия, която както знаете беше белязана от нацистки жестове...

публикувано на 18.10.19 в 09:02

Как ни въздейства агитацията?

Ходите ли на предизборни концерти или агитационни събрания в местното читалище? Четете ли афиши или следите единствено социалните мрежи? В "Клуб Петък" питаме: може ли предизборната кампания да промени решението на избирателя? Как начинът, по който се..

публикувано на 03.10.19 в 18:08

Да се раздвижим в „Клуб петък“!

Успя ли да ни раздвижи Европейската седмица на мобилността? Какви стимули са ни нужни, за да станем от бюрото или дивана? Как сами се мотивират младежите от Шумен, за да поддържат спортен дух и тяло? Защо децата не могат да си представят сценария, в..

публикувано на 20.09.19 в 09:23