Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лютви Местан: Много е важно банковата система да не става жертва на слухове

Лютви Местан
Снимка: БГНЕС
Лидерът на ДПС Лютви Местан заяви, че цялата мощ на държавата трябва да участва в опазването на макроикономическата стабилност, най-важната част от която е банковата система.

Това може да стане само чрез цялата мощ на българската държава и точно затова сега трябва да загърбим вътрешно-партийните конфронтации. Очаквам обаче в тази ситуация всеки да поеме своята отговорност и вероятно да се инициират и срещи с всички лидери на политически сили, освен специализираните органи на българската държава. Мисля, че трябва да имаме грижа за съхраняване на макроикономическа стабилност, най-важният елемент, на която, разбира се, е сигурността на банковата система. Много е важно тя да не стане жертва на слухове.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Иван Искров: БНБ ще използва всички свои средства и ресурси, за да гарантира спестяванията на хората

В специално изявление управителят на БНБ Иван Искров заявявя, че Българската народна банка ще използва всички свои средства и ресурси, за да гарантира спестяванията на хората. От вчера е в ход нова атака срещу една от най-големите банки, казва Искров:..

обновено на 27.06.14 в 13:51

Клиенти на ПИБ изразиха спокойствие

Клиенти на Първа инвестиционна банка, намиращи се пред офисите на банката от сутринта, изразиха спокойствие пред репортера на БНР. Огромни струпвания на хора няма, между 15 и 20 души пред всеки клон в центъра на София. Ето и някои от мненията на клиентите..

обновено на 27.06.14 в 14:34

Цветлин Йовчев: Клиент съм на ПИБ, не съм си изтеглил парите от там

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев опроверга разпространяваните слухове, че БНБ ще вкара квестори в Първа инвестиционна банка, а ДАНС и прокуратурата ще правят разследване в нея: Никой не планира и не възнамерява - нито БНБ да..

обновено на 27.06.14 в 15:42
Лютви Местан

Лютви Местан: Много е важно банковата система да не става жертва на слухове

Лидерът на ДПС Лютви Местан заяви, че цялата мощ на държавата трябва да участва в опазването на макроикономическата стабилност, най-важната част от която е банковата система. Това може да стане само чрез цялата мощ на българската държава и точно затова..

публикувано на 27.06.14 в 13:01

Главният секретар на МВР: Група хора всява паника пред банкови институции

Извършва се проверка в МВР относно целенасочена мащабна акция за дискредитиране и дестабилизиране на финансово-кредитната система на страната. Трябва да бъде направено ясно разграничение, че в момента МВР не извършва и не провежда разследвания..

публикувано на 27.06.14 в 12:58

Светлозар Лазаров: Никой не е изпращал служители на МВР във финансови институции

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров заяви, че никой не е изпращал служители на ведомството във финансови институции: Мога съвсем категорично да заявя, че нито аз, нито който и да е служител от Министерството на вътрешните работи, е изпращал..

обновено на 27.06.14 в 12:33