Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Депутатите не пожелаха да обсъдят доклада за продажбата на летище „Божурище”

Снимка: БГНЕС

За пореден път депутатите отхвърлиха предложението в пленарна зала да бъде обсъден докладът на Временна анкетна комисия за проверка и установяване на всички обстоятелства около сделката за продажбата на летище „Божурище” през 2005 г., както и процедурата по обявяване на летището за паметник на културата през 2008 г. и 2010 г.

Предложението беше отхвърлено с 89 гласа „за” 36 „против” и 56 „въздържал се”.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Багери събарят хангарите на летище „Божурище“

Багери са влезли сутринта на летище "Божурище" и са съборили хангар, строен 1919 г., алармира   заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев от трибуната на Народното събрание. Той припомни, че вчера беше отхвърлено предложението му парламентът..

обновено на 19.06.14 в 15:42

Летище "Божурище" става Музей на българската авиация

България ще има нов музей на авиацията на територията на летище "Божурище". Споразумение за това бе подписано вчера от зам.-министъра на културата Васил Василев и ръководството на италианския консорциум, който е собственик на терена. Василев подчерта,..

обновено на 20.05.14 в 15:57

Детектор на лъжата за министъра на културата Петър Стоянович заради летище Божурище поискаха от ГЕРБ

От ГЕРБ поискаха министърът на културата Петър Стоянович да мине през детектор на лъжата по казуса с летище Божурище, съобщи БТА. В изказване от името на Парламентарната група на ГЕРБ заместник-председателят на групата Красимир Велчев заяви, че..

публикувано на 29.04.14 в 16:53

Решават другата седмица дали докладът за летище Божурище да отиде в прокуратурата

Докладът на временната комисия за летище Божурище може да бъде подаден в прокуратурата, съобщи БГНЕС. Предаването на документа е записано в проекта на заключителен доклад за дейността на комисията. Той трябваше да бъде обсъден днес от депутатите в..

публикувано на 11.02.14 в 13:18

Летище Божурище е било заменено за 106 апартамента

Летище Божурище е било заменено от Министерство на отбраната за 106 новопостроени апартаменти и ателиета – 76 в София и 26 в Пловдив. Това стана ясно на заседание на Временна анкетна комисия за проверка и установяване на всички обстоятелства около..

публикувано на 21.01.14 в 14:44

Комисията за летище "Божурище" иска още информация от институции

Временна парламентарна анкетна комисия за проверка и установяване на всички обстоятелства около сделката за продажбата на летище "Божурище" през 2005 г., както и процедурата по обявяване на летището за паметник на културата през 2008 г. и 2010 г.,..

публикувано на 10.12.13 в 14:00

Парламентарна анкетна комисия проверява сделката с летище Божурище

Депутатите решиха да създадат времена анкетна комисия за установяване на всички обстоятелства по сделката за продажба на летище Божурище и процедурата за обявяването му за паметник на културата, съобщи БГНЕС. Предложението бе направено от Красимир Велчев..

публикувано на 04.12.13 в 08:34

ВАС окончателно отмени заповед на Рашидов за Историческия летищен комплекс "Божурище"

Върховният административен съд (ВАС) окончателно отмени заповед на бившия културен министър Вежди Рашидов за Исторически летищен комплекс "Божурище". Това става ясно от решението на петчленен състав на ВАС. Делото е образувано във ВАС по жалба..

публикувано на 03.12.13 в 16:02

Започна изграждането на Индустриална зона София- Божурище

Икономическа зона "София - Божурище" се очаква да осигури между 3 и 5 хиляди нови работни места в следващите 5 години, заяви Валери Андреев, изпълнителен директор на Национална компания "Индустриални зони". Тази сутрин в Божурище, на..

публикувано на 17.06.13 в 07:19

Германска компания ще строи завод в Божурище

Германската компания "Бер-Хелла Термоконтрол" (Behr-Hella Thermocontrol GmbH) - BHTC ще инвестир 42,5 млн. лв. в строителство на завод у нас. Фирмата ще създаде ново предприятие и развоен център за производство на уреди за обслужване и управление..

публикувано на 29.04.13 в 13:43