Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Любимите книги на Виктория Василенко

Разхождайки се из моята любима книжарница, неочаквано срещнах сред рафтовете с книги музикална звезда – младата българска пианистка Виктория Василенко, която в началото на този сезон спечели престижния конкурс „Джордже Енеску“ в Букурещ. Почувствах се много щастлива от тази среща и много любопитна какви книги чете това талантливо момиче, което ни накара да се чувстваме горди като българи.

От малка много обичам да чета класическа литература. Сред любимите ми автори са Михаил Булгаков, Оскар Уайлд, Скот Фицджералд. Освен класическия роман на Булгаков „Майсторът и Маргарита“ бих препоръчала и неговите повести. С присъщия му саркастичен стил на писане и страхотен литературен език, те са много интересни и завладяващи! От Оскар Уайлд освен романа му „Портретът на Дориан Грей“ изключителни са и неговите приказки. Те определено не са за деца, тъжни са и много красиви… Колкото и да е зает един човек, ако той има нещо любимо като хоби и има потребността да го прави, винаги ще намери време и възможност за това, сподели младата българска пианистка Виктория Василенко.

Препоръчаните от нея книги ще бъдат сред наградите за слушателите на Българското национално радио в музикална загадка на предаването „Каста дива“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!