Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спечелете билети за „Лешникотрошачката” на Кралския балет

На 4-и, 7-и и 8-и януари в следващите прожекции от кино сезона на Кралската опера в Лондон „Ковънт Гардън” в кината „Арена“ в София, Пловдив, Варна, Плевен, Смолян и Стара Загора ще гледаме класическата постановка на Кралския балет на шедьовъра на Чайковски „Лешникотрошачката“.

С този спектакъл Кралският балет отбелязва 90-годишнината от рождението на знаменития хореограф Питър Райт. Обвеяната със слава постановка е създадена през 1984 г. и оттогава се счита за един от най-любимите спектакли за всички времена. Завладяващата продукция на Питър Райт с вълшебната елха и битката между Царя на мишките и войниците-играчки извлича пълния колорит от музиката на Чайковски, като запазва изключителните елементи от оригиналната хореография на Лев Иванов, достигнали до наши дни, включително великолепното Па де дьо на Феята Драже и Принца. В главните роли ще гледаме Лорън Катбъртсън /Феята Драже/, Фредерико Бонели /Принцът/, Франческа Хейуърд /Клара/, Александър Кембъл /Лешникотрошачката/ и Гари Ейвис /Дроселмайер/.

Българското национално радио ви дава възможност да бъдете сред публиката с билети – подарък от предаването за музикално-сценични изкуства „Каста дива”. Ако желаете да опитате късмета си в томболата, пишете ни на електронната поща castadiva@bnr.bg  до 28-и декември. Моля, попълнете Вашето име и телефон за връзка! Жребият ще изтеглим в изданието на „Каста дива” на 1-и януари от 20 до 22 ч. по програма „Хоризонт”.

Пожелаваме Ви късмет!




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!