Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Anne Schnell&JoJo Effect: Искахме да запишем нещо, което да се доближи максимално по звучене до живите изяви на JoJo Effect

Съвсем наскоро във Фул Макс представихме албума на  Jojo Effect  - Atlantic City Flow”. Почти веднага след това, чрез най голямата социална мрежа с нас се свърза вокалистката и един от създателите на групата Anne Schnell, която ни предостави за излъчване и представяне следващият, още по нов албум “May I Think Of You“,  който е подписан от нея и групата - Anne Schnell&JoJo Effect. Предлагаме Ви импровизираното онлайн интервю, което даде Anne Shnell специално за Фул Макс на Радио Шумен

ФМ: Издаден ли е вече албумът  “May I Think Of You“

Албумът “May I Think Of You“ все още не е наличен на музикалния пазар, но дисковете вече са записани и ги продаваме на концертите си. И да, можете да го пуснете в ефир. Още повече, ще бъде чест за нас, албума да бъде част от Вашия ефир.

ФМ: Кажете ни още няколко думи за това какво е JoJo Effect – група музиканти и ди-джеи, които обичат хубавия звук и го смесват от готови семпли, лайв банда, която обича да забавлява хората или нещо друго? И най-вече какво ви събра?

Отг: JoJo Effect е по малко от всичко. Първоначално, всички песни на групата се пишеха от мен и двамата продуценти – Martin Kratzenstein и Jürgen Kausemann. Реализирахме идеите си в студио, използвайки семпли, но междувременно тримата пеехме и свирехме на инструменти. Това беше в началото. След това направихме още много песни, и така албума „Not With Me“ стана факт. Успеха беше неочаквано голям, а скоро дойдоха и първите заявки за концерти. През 2010-та събрах група за пръв път, за да представим песните си на сцена. В последвалите албуми на JoJo Effect поканихме други изпълнители да пеят, но на сцената всички песни се представяха само от мен и групата. А това, което ни събира е просто – любовта към музиката.

ФМ:  Доколко е важно артистите да правят песни на различни езици – вие включвате песни на немски, както и на португалски

Отг: Хубавата музика открива своя път! Обичам да слушам музика на всякакви езици, стига песните да ме докоснат. Но със сигурност е по-различно, когато разбираш и за какво се пее. Имали сме концерти по целия свят. С песни на английски език постигаме всеобщо разбиране най-лесно. Но моят роден език е немския. Затова започнах да пиша идеите си на немски. Човек най-добре владее майчиния си език, но това е и трудност, защото обръщаш внимание на всички нюанси на езика, на всяка една дума. Португалската песен просто се случи. Не беше планирана… :)))

ФМ:  Не е ли малко антипазарно това да се издават два албума на групата в толкова кратък период – практиката в музикалния маркетинг в последните години е доста различна – колкото и малко да е това, което артистът казва то да се проточва максимално дълго . . . .

Отг: Да, може би сте прави, малко е объркващо издаването на два албума в толкова кратък срок, но ще видим това как ще се отрази на продажбата на дискове. Но пък, не е ли страхотно да имат хората възможност да слушат толкова голям брой песни на JoJo Effect, излезли в толкова кратък период?

ФМ:  Вашият лейбъл CinCin Records, погледнат откъм България много повече прилича на група съмишленици, които си помагат, отколкото на търговско предприятие. Има ли значение това, че Juergen Kausemann – един от основателите му е действащ музикант – ние добре познаваме неговия проект Zouzoulectric. Познаваме, разбира се и Club Des Belugas, Tape Five Bebo Best и Gabin.

Отг: Да, определено ChinChin сме голямо семейство! Мисля, че повечето се познаваме добре, макар че е трудно, защото постоянно се увеличаваме. В същи момент, обаче, сме и една от най-успешните компании в Германия, която създава музика. Разбираме се прекрасно един с друг, защото ни свързва едно нещо – че всички сме музиканти.

ФМ:  А сега малко по-конкретно за „May I Think Of You” – по наше скромно мнение той доста повече доближава до класическата представа за албум песни с обща емоционална посока от Atlanctic City Flow, който е по-близо до DJ сет, макар и от най-висока класа.

Отг: Да, точно така. Както Ви казах и по-рано, „May I Think Of You” е първият албум, записан с група. Искахме да запишем нещо, което да се доближи максимално по звучене до нашите живи изяви. Затова, отидохме в студио за няколко дни през януари тази година и записахме всички песни по начина, по който ги свирим на концертите си. Работихме и по някои нови песни, които бях написала и аранжирала. Тях също ги записахме с групата. Затова и изпълнителите на този албум са написани Anne Schnell & JoJo Effect. Песнитевътре са наистина цветен микс, защото аз не мисля за музикалните жанрове докато ги пиша. Затова и в подредбата вътре има блус песен, преди немско латино, както и почти шансон преди песен с рок звучене. „May I Think Of You“ не може да ви доскучае докато го слушате.

Благодаря ви за подкрепата!Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Кой е най-добре преживяният един час?

Кой е най- добре преживяният един час, според вас. Това ще бъде въпросът в актуалната част на предаването на границата между лятното и зимното часово време. След 22 часа ще се опитаме да направим мост между поколенията с въпроса:“ Какво искате да предадете на децата и внуците си?“. Драгомир Симеонов и Мина Денева сме екипът на „Денят на совите“ в..

публикувано на 24.10.20 в 18:49

Оттука започва събота сутрин

“Силистра в моите мечти” е конкурсът за проекти, който ще направи града по-добро и по-красиво място за живеене. Как силистренци да се включат в него, ще ви разкажем в „Оттука започва денят“ в събота сутрин. Безшумно и скромно заради коронавируса жителите на Срацимир   отбелязаха 190 години от създаването на селото. В предаването ще ви предложим..

публикувано на 23.10.20 в 14:25

С програма „Днес“ в следобеда на 22 октомври

Кога и къде ще бъдат поставяни безплатните противогрипните ваксини за възрастните хора в Шумен? Защо се промениха критерии за отпускане на стипендии в част от шуменските училища? Какви решения взе общинският съвет в Русе по време на октомврийската си сесия? Задава ли се краят на САЩ и как се гласува за президент по пощата? Телефонно интервю с русенката..

публикувано на 22.10.20 в 12:44

Начало на петъка с Радио Шумен

  Приятно е да започваме всеки нов ден заедно с вас – слушателите на Радио Шумен.Да го направим и в петъчната сутрин.С надежда за един нов обещаващ ден ще поставим началото на предаването ,,Оттука започва денят“ малко след 6 часа.Водещ –Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор – Розалина Райчева. Каним ви да бъдете с нас до 10 часа..

публикувано на 21.10.20 в 15:25
Борис Димовски и Радой Ралин 1977 маслен пастел върху хартия 70 х 82 см частна собственост

Три уникални живописни свята

Три уникални живописни свята и послания от цветове и форми ще представим този четвъртък в предаването за култура „Без рамки“. Чрез срещата ни с русенския художник Николай Бузов, който откри самостоятелната си изложба живопис в Русе „Дистанция“ и ни призовава да се вглеждаме в маските на хората – тези, които носим винаги и поддържат дистанцията..

публикувано на 21.10.20 в 14:04
бяла лястовица

Стискаме палци на доброто!

След месеци чакане заради пандемията, най- после 45   годишната Лидия Лечева от Русе, болна от множествена склероза,  има нова насрочена дата за операция в Москва. Русенци събраха за тази операция 100 хиляди лева. След нея  Лидия се надява на значително подобрение. Следим тази кампания от началото й. Разговаряхме с Лидия дни преди пътуването...

публикувано на 21.10.20 в 10:29

В Денят на совите на 20-ти октомври

Ще коментираме „горещите“ новини от деня, ще търсим баланс между реалности и тревожност и въоръжени с мъдростта на нощните птици ще коментираме най-добрите решения. Така в първия час на срещата ще говорим за експериментите с лекарства и хора и ще коментираме ефективността в борбата с COVID – 19. По-късно очаквайте една среща с човек, който ще ни разкаже за..

публикувано на 20.10.20 в 19:48