Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Anne Schnell&JoJo Effect: Искахме да запишем нещо, което да се доближи максимално по звучене до живите изяви на JoJo Effect

Съвсем наскоро във Фул Макс представихме албума на  Jojo Effect  - Atlantic City Flow”. Почти веднага след това, чрез най голямата социална мрежа с нас се свърза вокалистката и един от създателите на групата Anne Schnell, която ни предостави за излъчване и представяне следващият, още по нов албум “May I Think Of You“,  който е подписан от нея и групата - Anne Schnell&JoJo Effect. Предлагаме Ви импровизираното онлайн интервю, което даде Anne Shnell специално за Фул Макс на Радио Шумен

ФМ: Издаден ли е вече албумът  “May I Think Of You“

Албумът “May I Think Of You“ все още не е наличен на музикалния пазар, но дисковете вече са записани и ги продаваме на концертите си. И да, можете да го пуснете в ефир. Още повече, ще бъде чест за нас, албума да бъде част от Вашия ефир.

ФМ: Кажете ни още няколко думи за това какво е JoJo Effect – група музиканти и ди-джеи, които обичат хубавия звук и го смесват от готови семпли, лайв банда, която обича да забавлява хората или нещо друго? И най-вече какво ви събра?

Отг: JoJo Effect е по малко от всичко. Първоначално, всички песни на групата се пишеха от мен и двамата продуценти – Martin Kratzenstein и Jürgen Kausemann. Реализирахме идеите си в студио, използвайки семпли, но междувременно тримата пеехме и свирехме на инструменти. Това беше в началото. След това направихме още много песни, и така албума „Not With Me“ стана факт. Успеха беше неочаквано голям, а скоро дойдоха и първите заявки за концерти. През 2010-та събрах група за пръв път, за да представим песните си на сцена. В последвалите албуми на JoJo Effect поканихме други изпълнители да пеят, но на сцената всички песни се представяха само от мен и групата. А това, което ни събира е просто – любовта към музиката.

ФМ:  Доколко е важно артистите да правят песни на различни езици – вие включвате песни на немски, както и на португалски

Отг: Хубавата музика открива своя път! Обичам да слушам музика на всякакви езици, стига песните да ме докоснат. Но със сигурност е по-различно, когато разбираш и за какво се пее. Имали сме концерти по целия свят. С песни на английски език постигаме всеобщо разбиране най-лесно. Но моят роден език е немския. Затова започнах да пиша идеите си на немски. Човек най-добре владее майчиния си език, но това е и трудност, защото обръщаш внимание на всички нюанси на езика, на всяка една дума. Португалската песен просто се случи. Не беше планирана… :)))

ФМ:  Не е ли малко антипазарно това да се издават два албума на групата в толкова кратък период – практиката в музикалния маркетинг в последните години е доста различна – колкото и малко да е това, което артистът казва то да се проточва максимално дълго . . . .

Отг: Да, може би сте прави, малко е объркващо издаването на два албума в толкова кратък срок, но ще видим това как ще се отрази на продажбата на дискове. Но пък, не е ли страхотно да имат хората възможност да слушат толкова голям брой песни на JoJo Effect, излезли в толкова кратък период?

ФМ:  Вашият лейбъл CinCin Records, погледнат откъм България много повече прилича на група съмишленици, които си помагат, отколкото на търговско предприятие. Има ли значение това, че Juergen Kausemann – един от основателите му е действащ музикант – ние добре познаваме неговия проект Zouzoulectric. Познаваме, разбира се и Club Des Belugas, Tape Five Bebo Best и Gabin.

Отг: Да, определено ChinChin сме голямо семейство! Мисля, че повечето се познаваме добре, макар че е трудно, защото постоянно се увеличаваме. В същи момент, обаче, сме и една от най-успешните компании в Германия, която създава музика. Разбираме се прекрасно един с друг, защото ни свързва едно нещо – че всички сме музиканти.

ФМ:  А сега малко по-конкретно за „May I Think Of You” – по наше скромно мнение той доста повече доближава до класическата представа за албум песни с обща емоционална посока от Atlanctic City Flow, който е по-близо до DJ сет, макар и от най-висока класа.

Отг: Да, точно така. Както Ви казах и по-рано, „May I Think Of You” е първият албум, записан с група. Искахме да запишем нещо, което да се доближи максимално по звучене до нашите живи изяви. Затова, отидохме в студио за няколко дни през януари тази година и записахме всички песни по начина, по който ги свирим на концертите си. Работихме и по някои нови песни, които бях написала и аранжирала. Тях също ги записахме с групата. Затова и изпълнителите на този албум са написани Anne Schnell & JoJo Effect. Песнитевътре са наистина цветен микс, защото аз не мисля за музикалните жанрове докато ги пиша. Затова и в подредбата вътре има блус песен, преди немско латино, както и почти шансон преди песен с рок звучене. „May I Think Of You“ не може да ви доскучае докато го слушате.

Благодаря ви за подкрепата!Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Варна

Събудете се с усмивка и с Радио Шумен

Община Разград предлага конкретни мерки, чрез които да намали тежестта за хората от малкия и средния бизнес по време на извънредното положение. Какви са те и за кого ще важат? Отговорът очаквайте в сряда сутрин. Приключва ремонта на улица "Харалампи Джамджиев" в Силистра, която води към промишлената зона на града. Доскорошното й лошо състояние,..

публикувано на 07.04.20 в 17:22

С програма „Днес“ в следобеда на 7 април

Спазват ли препоръките за ограничаване на разпространението на КОВИД-19 възрастните хора, които от днес получават пенсиите си за април в шуменските пощенски клонове? Как в извънредната ситуация медиците в шуменската болница отбелязват Световния ден на здравния работник? Защо Община Русе обедини сили с БЧК в опитите си да подпомагане нуждаещите се хора по..

публикувано на 07.04.20 в 12:27

Две чувства, които спасяват

Казват, че две чувства ни спасяват в този свят. Ако притежаваме първото – то ние сме щастливци, ако пък имаме и двете – сме непобедими. Според вас, кои са тези чувства? Може да ги споделите след 22 часа в "Денят на совите" на 6 април. В първата част ще ви питаме, чий телефон ще наберете първо, ако ви стяга шапката? В късната рубрика ще ви разкажем как..

публикувано на 06.04.20 в 18:58

Вторник сутрин в "Оттука започва денят"

Епидемията от коронавирус не бива да ни прави невнимателни за всички останали заболявания – върху това ще акцентираме в „Оттука започва денят“ във вторник сутрин. Ще разберете и какви са дейностите, които ще развива новосъздаденото общинско предприятие „Велики Преслав“ в старопрестолния град. За разрешения нощен любителски риболов ще говорим още на..

публикувано на 06.04.20 в 18:04

Борбата с коронавируса в програма "Днес"

В програма "Днес" на Радио Шумен в понеделник, 6 април можете да проследите: - Как доц. Стефка Калева, зам.-ректор на Шуменския университет коментира високата оценка, която постави акредитацията на висшето училище. С нея разговаря Росица Арабаджиева; - Какви мобилни приложения са от полза на здравните системи и властите в чужбина при пандемията на..

публикувано на 06.04.20 в 12:52
Национален отбор по карате - лагер

Какво е най-голямото ви лично предизвикателство?

Какво мислите за глобите за нарушителите на мерките срещу коронавируса. Трябва ли да ги има и колко високи да бъдат? Това ще бъдат въпросите в актуалната част на „Денят на совите“ в неделя вечер.   След 22 часа ще чуете разговор със сенсей Даниел Димитров – треньор на спортен клуб „Киокушин“ в Шумен. Тренировките по карате вече са онлайн. Как се..

публикувано на 05.04.20 в 20:11

Понеделник с "Оттука започва денят"

Как служителите на Държавното горско стопанство в Омуртаг помагат на възрастните хора в общината? Какви са капаните, които ни дебнат при онлайн пазаруването и защо специалистите очакват бум на измамите в интернет? За какви проблеми алармира Федерация "Българският пациентски форум" и как чрез здравни платформи и приложения можем да получим..

публикувано на 05.04.20 в 17:55