Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Anne Schnell&JoJo Effect: Искахме да запишем нещо, което да се доближи максимално по звучене до живите изяви на JoJo Effect

Съвсем наскоро във Фул Макс представихме албума на  Jojo Effect  - Atlantic City Flow”. Почти веднага след това, чрез най голямата социална мрежа с нас се свърза вокалистката и един от създателите на групата Anne Schnell, която ни предостави за излъчване и представяне следващият, още по нов албум “May I Think Of You“,  който е подписан от нея и групата - Anne Schnell&JoJo Effect. Предлагаме Ви импровизираното онлайн интервю, което даде Anne Shnell специално за Фул Макс на Радио Шумен

ФМ: Издаден ли е вече албумът  “May I Think Of You“

Албумът “May I Think Of You“ все още не е наличен на музикалния пазар, но дисковете вече са записани и ги продаваме на концертите си. И да, можете да го пуснете в ефир. Още повече, ще бъде чест за нас, албума да бъде част от Вашия ефир.

ФМ: Кажете ни още няколко думи за това какво е JoJo Effect – група музиканти и ди-джеи, които обичат хубавия звук и го смесват от готови семпли, лайв банда, която обича да забавлява хората или нещо друго? И най-вече какво ви събра?

Отг: JoJo Effect е по малко от всичко. Първоначално, всички песни на групата се пишеха от мен и двамата продуценти – Martin Kratzenstein и Jürgen Kausemann. Реализирахме идеите си в студио, използвайки семпли, но междувременно тримата пеехме и свирехме на инструменти. Това беше в началото. След това направихме още много песни, и така албума „Not With Me“ стана факт. Успеха беше неочаквано голям, а скоро дойдоха и първите заявки за концерти. През 2010-та събрах група за пръв път, за да представим песните си на сцена. В последвалите албуми на JoJo Effect поканихме други изпълнители да пеят, но на сцената всички песни се представяха само от мен и групата. А това, което ни събира е просто – любовта към музиката.

ФМ:  Доколко е важно артистите да правят песни на различни езици – вие включвате песни на немски, както и на португалски

Отг: Хубавата музика открива своя път! Обичам да слушам музика на всякакви езици, стига песните да ме докоснат. Но със сигурност е по-различно, когато разбираш и за какво се пее. Имали сме концерти по целия свят. С песни на английски език постигаме всеобщо разбиране най-лесно. Но моят роден език е немския. Затова започнах да пиша идеите си на немски. Човек най-добре владее майчиния си език, но това е и трудност, защото обръщаш внимание на всички нюанси на езика, на всяка една дума. Португалската песен просто се случи. Не беше планирана… :)))

ФМ:  Не е ли малко антипазарно това да се издават два албума на групата в толкова кратък период – практиката в музикалния маркетинг в последните години е доста различна – колкото и малко да е това, което артистът казва то да се проточва максимално дълго . . . .

Отг: Да, може би сте прави, малко е объркващо издаването на два албума в толкова кратък срок, но ще видим това как ще се отрази на продажбата на дискове. Но пък, не е ли страхотно да имат хората възможност да слушат толкова голям брой песни на JoJo Effect, излезли в толкова кратък период?

ФМ:  Вашият лейбъл CinCin Records, погледнат откъм България много повече прилича на група съмишленици, които си помагат, отколкото на търговско предприятие. Има ли значение това, че Juergen Kausemann – един от основателите му е действащ музикант – ние добре познаваме неговия проект Zouzoulectric. Познаваме, разбира се и Club Des Belugas, Tape Five Bebo Best и Gabin.

Отг: Да, определено ChinChin сме голямо семейство! Мисля, че повечето се познаваме добре, макар че е трудно, защото постоянно се увеличаваме. В същи момент, обаче, сме и една от най-успешните компании в Германия, която създава музика. Разбираме се прекрасно един с друг, защото ни свързва едно нещо – че всички сме музиканти.

ФМ:  А сега малко по-конкретно за „May I Think Of You” – по наше скромно мнение той доста повече доближава до класическата представа за албум песни с обща емоционална посока от Atlanctic City Flow, който е по-близо до DJ сет, макар и от най-висока класа.

Отг: Да, точно така. Както Ви казах и по-рано, „May I Think Of You” е първият албум, записан с група. Искахме да запишем нещо, което да се доближи максимално по звучене до нашите живи изяви. Затова, отидохме в студио за няколко дни през януари тази година и записахме всички песни по начина, по който ги свирим на концертите си. Работихме и по някои нови песни, които бях написала и аранжирала. Тях също ги записахме с групата. Затова и изпълнителите на този албум са написани Anne Schnell & JoJo Effect. Песнитевътре са наистина цветен микс, защото аз не мисля за музикалните жанрове докато ги пиша. Затова и в подредбата вътре има блус песен, преди немско латино, както и почти шансон преди песен с рок звучене. „May I Think Of You“ не може да ви доскучае докато го слушате.

Благодаря ви за подкрепата!Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Оттука започва 16 септември

Отпадъците от електрическо и електронно оборудване стават все повече, а от тях се рециклират по-малко от 40%. Как ЕС работи за намаляване на отпадъците от електрическо и електронно оборудване в прехода си към по-голяма кръгова икономика? – темата очаквайте в „Оттука започва денят“ в четвъртък сутрин. На 16 септември ще ви предложим да чуете и за..

публикувано на 15.09.21 в 16:06

Оттука започва 12 септември

Вирее ли бялото злато на планинските върхове - еделвайсът - в домашни условия? Това ще ни каже цветар от Кубрат, в неделното утро. За чудесата на Кръстова гора ще чуем в разкази на хора убедени в силата на българската Света гора, а по-късно ще научите и колко камили е имало у нас в началото на 20 век. Ще ви направим съпричастни и на Държавното първенство..

публикувано на 12.09.21 в 07:21

„Днес“ в следобеда на 10 септември

След като цяла седмица депутатите се караха каква да е минималната пенсия у нас и колко големи да са добавките за възрастните хора – ние даваме думата на самите пенсионери. Доволни ли са от промените, за какво ще похарчат добавката от 120 лв., която ще получават до края на годината?  Готови ли са в Русе и Силистра за старт на учебната година?..

публикувано на 10.09.21 в 12:11

Оттука започва събота сутрин

В „Оттука започва денят“ в събота сутрин ще чуете поканата на Сдружение „Зазоряване“ към всички училища да открият учебната година с песента „Де е България“ – защо точно тази песен и още за инициативата ще ни каже Румяна Драганова. Ще разберем и защо известната певица Ивелина Димова открива в Силистра школа за народно пеене. „Грийн рок фест“ в..

публикувано на 10.09.21 в 08:06

"По първи петли" - за ранобудни ценители

В „По първи петли“ в ефира на Радио Шумен на десети септември ще ви предложим среща с интересни събеседници, които ще ви разкажат увлекателни истории. Ще разберете защо УНИЦЕФ България и литературният проект „Пощенска кутия за приказки“ ще работят заедно в подкрепа на психичното здраве на младежите. Ще чуете за откритите досега артефакти, само..

публикувано на 09.09.21 в 13:43

Оттука започва 6 септември

В „Оттука започва денят“ на шести септември ви очакваме веднага след новините в седем, за да бъдем заедно в Деня на Съединението на България. Тогава ще ви срещнем с 19-годишния студент по право от Разград Николай Пенчев, който ще произнесе тържественото слово на тържествата в Разград. От председателя на читалището „Съединение“ в село Кочово Марчо..

публикувано на 03.09.21 в 12:16
Изгрев във Варна

Изберете Радио Шумен и в четвъртък сутрин!

За да сте информирани за всичко важно и актуално още от рано сутрин – изберете Радио Шумен и предаването ,,Оттука започва денят“! На 2 септември веднага след новините в 07:00 ч. с добро утро в ефира ще ви приветстваме аз Невена Николова и музикалният редактор Данаил Денчев. Защо фермери от няколко браншови организации в земеделието излизат на..

публикувано на 01.09.21 в 15:41