Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кандидатите да консултират ЦИК за машинното гласуване с оферти между 8800 и 11900 лв. без ДДС

Снимка: БГНЕС

Четиримата кандидати да консултират Централната избирателна комисия за машинното гласуване предложиха ценови оферти между 8 800 и 11 900 лева без ДДС. 

Председателят на комисията по избора Владимир Пенев оповести кандидатите, които са "АИМС тех" ООД, "Маркет линкс" ООД, Агенция "Прагматика" и "Сова 5" АД. 
Говорителят на ЦИК Цветозар Томов обясни, че техническата част на офертата е с по-голяма тежест от цената:
"Става дума за един доста голям разход и комисията реши, че е редно да се направи едно предварително проучване. На фона на очакваните разходи за техническото осигуряване, разходите за такова проучване са пренебрежимо ниски. То може да доведе до събиране на информация, която да ни помогне и да ни доведе до икономии"





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

ЦИК иска проучване на пазара заради необходимостта от устройства за машинно гласуване

Централната избирателна комисия публикува покана за проучване на пазара, анализ и консултиране, за да бъде определена прогнозна цена за производство, закупуване или наемане и доставка на не по-малко от 12 500 устройства за машинно гласуване...

публикувано на 24.08.18 в 13:24

Мартин Димитров: ГЕРБ и БСП ще се принудят да излязат на светло и да си признаят, че не искат машинно гласуване

Целта ни е изборите да станат по-честни, а изборният процес – по-прозрачен. Това заяви в предаването „12+4“ бившият депутат от Реформаторския блок Мартин Димитров. Той заедно със своя колега Петър Славов внесоха жалба, след която Административният съд..

публикувано на 15.08.18 в 15:07
Александър Андреев

ЦИК ще изпълни решението за осигуряване на машинно гласуване във всички избирателни секции

Централната избирателна комисия ще изпълни решението, с което Софийският административен съд я задължи в срок от 6 месеца да осигури възможност за машинно гласуване във всички избирателни секции в страната. Това каза говорителят на ЦИК Александър..

публикувано на 02.08.18 в 22:49
Ивилина Алексиева – председател на ЦИК

ЦИК предупреждава депутатите за рискове от въвеждането на машинно гласуване

ЦИК ще представи доклад  в Народното събрание за позитивите и рисковете от въвеждането на повсеместно гласуване с машини, съобщи председателят на комисията Ивилина Алексиева . Ние ще представим анализа на рисковете в тези случаи, за да може законодателят..

публикувано на 12.10.17 в 20:46