Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Протести, земеделие и COVID-19 в предаването "Днес"

Снимка: Георги Цветков

В предаването "Днес" на Радио Шумен в последния понеделник на октомври от 13 до 17 часа можете да проследите:

- Защо излизат на символичен протест в Шумен полицаите? Какви са исканията им ще проследи Бесте Сабри;

- "Ниските добиви при земеделските култури това лято ще се отразят на финансовото състояние на кооперациите", твърди председателят на Областният съвет на земеделските кооперации в Силистренско Кирил Боянов. "Важно е държавата да помисли за изграждането на поливни площи", заяви той в интервю на Айше Лятиф;

- От 14:30 часа е редовната ни радиоборса, с вашите кратки обяви и оферти;

- Учителка от Професионалната гимназия по обществено хранене и химични технологии "Асен Златаров" в Шумен почина след 10-дневна битка с COVID-19. Тя е преподавала на деца със специални образователни потребности. Здравка Русева работи по темата;

- Ефективно ли е лечението от COVID-19 у нас? Д-р Красимир Симеонов от Шумен, който бе болен от коронавирус, коментира лекуването с кръвна плазма. С него разговаря Мина Денева;

- "Повторно пускане на фериботна линия България – Румъния при Силистра – Кълъраш" ще реши проблемите с интензивното движение на тирове по силистренските улици" - е теза на румънския бизнесмен Мариус Барбу. Незабравка Кирова разговаря с него.

Водещ на предаването "Днес" е Антоний Димов, музикални редактори са Бояна Петрова и Венета Стоянова.


ВИЖТЕ ОЩЕ

От 4 до 6 часа с предаването ,,По първи петли"

Бъдете в петък с предаването ,,По първи петли“ още в 4 часа през нощта. То се излъчва от студио едно на Радио Шумен по програма ,,Хоризонт“. Екипът, който   ще е с вас в първите часове на новия ден: водещ – Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор Данаил Денчев. До 6 часа на 26 февруари – много музика и интересни събеседници! Да..

публикувано на 25.02.21 в 15:31

Приятна неделна вечер с ,,Денят на совите"

  Идва време, когато вместо да добавяш, започваш да отнемаш. Какво премахвате от живота си с времето? Това ще е една от темите в предаването ,,Денят на совите“ в неделя вечер. В късната рубрика ще ви предложим репортаж от инициативата ,,Арт и вино“ в Шумен. Чуйте как най-добре се разпуска след напрегнато ежедневие, как някой хора обичат да..

публикувано на 25.02.21 в 15:24

Оттука започва 25 февруари

В четвъртък сутрин в „Оттука започва денят“ще разберем защо горивата отново тръгнаха нагоре. Ще ви кажем още върху какво ще дискутират общинските съветници от редица градове в Североизтока, 25 февруари се очертава като ден за общински сесии, администрацията в Русе започва срещи с всички домоуправители за изготвяне на технически паспорти на..

публикувано на 24.02.21 в 15:31

Сряда с "Оттука започва денят"

И тази сряда ви каним да бъдете с Радио Шумен и „Оттука започва денят“. Защо се налага да бъдат сменени кошчетата за отпадъци в района на кея в Русе? Какъв е пътят до класната стая и какво мотивира учителите да преподават? С какво постановката „Косвени щети“ на режисьора Максима Боева спечели любовта на зрителите? Отговорите на тези въпроси ще..

публикувано на 23.02.21 в 17:25

"Денят на совите" в понеделник вечер

В „Денят на совите“ тази вечер ще говорим за забавленията, обръщаме гръб на проблемите след 22 часа, за да ви попитаме как се забавлявате, а ние пък ще ви разкажем как се забавляват едни деца от Разград – те са от училището „Васил Левски“ и се запознават с игрите от миналото, така децата на 21 век се връщат с игрите в 19 век. Но преди това ще направим..

публикувано на 22.02.21 в 18:36

С ,,Оттука започва денят" и във вторник

  Започнете и 23-я ден от февруари с Радио Шумен. Добро утро във вторник ще ви пожелае   екипът на предаването ,,Оттука започва денят“. От седем до десет часа с вас ще са: Жулиета Герова – водещ, звукорежисьор и музикален редактор – Пламена Бръчкова. Както винаги – актуална информация и много музика. Може да ни слушате и онлайн от сайта на..

публикувано на 22.02.21 в 15:16

Кое ви отвлича от лошите мисли?

По повод Международния ден на майчиния език въпросът в актуалната част на предаването ще бъде: как да запазят чист и богат родния си език българите в чужбина? Във втората част на предаването ще ви срещнем със Славка Пеева, която ще ни разкаже за хобито си да изработва картички и книгоразделители с мотиви от български шевици. А въпросът ще..

публикувано на 21.02.21 в 18:43