Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Протести, земеделие и COVID-19 в предаването "Днес"

Снимка: Георги Цветков

В предаването "Днес" на Радио Шумен в последния понеделник на октомври от 13 до 17 часа можете да проследите:

- Защо излизат на символичен протест в Шумен полицаите? Какви са исканията им ще проследи Бесте Сабри;

- "Ниските добиви при земеделските култури това лято ще се отразят на финансовото състояние на кооперациите", твърди председателят на Областният съвет на земеделските кооперации в Силистренско Кирил Боянов. "Важно е държавата да помисли за изграждането на поливни площи", заяви той в интервю на Айше Лятиф;

- От 14:30 часа е редовната ни радиоборса, с вашите кратки обяви и оферти;

- Учителка от Професионалната гимназия по обществено хранене и химични технологии "Асен Златаров" в Шумен почина след 10-дневна битка с COVID-19. Тя е преподавала на деца със специални образователни потребности. Здравка Русева работи по темата;

- Ефективно ли е лечението от COVID-19 у нас? Д-р Красимир Симеонов от Шумен, който бе болен от коронавирус, коментира лекуването с кръвна плазма. С него разговаря Мина Денева;

- "Повторно пускане на фериботна линия България – Румъния при Силистра – Кълъраш" ще реши проблемите с интензивното движение на тирове по силистренските улици" - е теза на румънския бизнесмен Мариус Барбу. Незабравка Кирова разговаря с него.

Водещ на предаването "Днес" е Антоний Димов, музикални редактори са Бояна Петрова и Венета Стоянова.


ВИЖТЕ ОЩЕ

С Радио Шумен и във вторник вечер

  Какво правите, за да бъде домът  спокойствие и ваша крепост?  Това ще е една от темите в днешното предаване ,,Денят на совите“. В късната рубрика ви очаква среща с клиничния психолог Емилия Димитрова. Разговор за това как е желателно  да прочистваме ежедневието си от материални и духовни отпадъци. И тази вечер от 21 часа до полунощ на вълните..

публикувано на 24.11.20 в 17:42

Сряда сутрин в "Оттука започва денят"

Автобусните превозвачи и таксиметровия бранш излизат на протест в сряда. Те са недоволни от ветото на президента Румен Радев. Позицията на шуменските превозвачи ще чуете в „Оттука започва денят“. Болницата в Силистра излезе с с апел за кръводаряване, Русе се включва в кампанията на Световните дни за борба с насилието над жени. В „Оттука започва..

публикувано на 24.11.20 в 14:15
Язовир

С програма „Днес“ в следобеда на 24 ноември

Нивото на язовир „Тича“ продължава да спада. Стигало ли се е до по-ниско ниво от сегашното и какво е било състоянието на водоема през годините? Чуйте от Христо Николов, управител на шуменския клон на „Напоителни системи“.  Бюджет 2021 – ще се харчат ли пари без ясни цели? Темата коментира Калоян Стайков, старши икономист в Института за пазарна..

публикувано на 24.11.20 в 12:44

Събота вечер с "Денят на совите"

В Деня на християнското семейство в "Денят на совите" задаваме въпроса “Кой е най-ценният съвет или завет, който сте получили от семейството си?“. Отговорите очакваме на телефоните в студиото 054 855 145 и 054 855 155. След 22 часа заедно с Теменуга Иванова, наследница на Икономовия род, разказваме историята на едно семейство, променило образованието и..

публикувано на 21.11.20 в 19:04

Неделя с "Оттука започва денят"

И тази неделя ви каним да бъдете с Радио Шумен и „Оттука започва денят“. Как редки визуални изкуства, дело на творци със зрителни затруднения, ще бъдат представени в проекта "Феерия от мрак и светлина"? По какъв начин методиката за скоростно четене би могла да бъде полезен инструмент в условията на дистанционно обучение? С какво премиерно..

публикувано на 20.11.20 в 18:58

С докосващи теми в ,,Денят на совите"

  Как се чувствате след като сте направили случайни добрини?  Това е една от темите в предаването ,,Денят на совите“ в петък вечер по Радио Шумен. В късната рубрика ще ви срещнем с разказвача на позитивни истории Владина Цекова. Три пъти до момента е извървяла пътя Камино, жизнена и с нестихваща енергия, не спира да разказва истории за..

публикувано на 20.11.20 в 17:47

Очакваме ви в "Денят на совите"

Какво означава „да погледнем философски на нещата“ и успяваме ли да го направим? В Световния ден на философията този въпрос ще ви зададем в първата част от срещата ни в „Денят на совите“. Късната рубрика ще посветим на темата за партньорските взаимоотношения, която е винаги актуална. „В днешно време на повърхността излизат въпроси и теми, които..

публикувано на 19.11.20 в 19:11