Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Детското отделение е пълно

И четирите COVID легла в Детското отделение в шуменската болница към момента са заети, като най-малкият пациент е на 1 година.

Вчера е изписано едномесечно бебе, прието с положителен за вируса тест, но веднага са постъпили други две деца. Днес се очаква едно от COVID леглата в отделението да се освободи.

При спешна нужда от хоспитализация има възможност да бъдат разкрити 3-4 места за деца с COVID в изолирания кърмачески сектор, като настаняването им трябва да отговаря на изискванията на Здравната каса и Здравната инспекция.

Детското отделение в шуменската болница е единственият стационар за лежащо болни деца в областта. "Към момента то е пълно, настанени са общо 23 малки пациенти", каза за Радио Шумен началникът д-р Галин Чобанов.

Чуйте цялото интервю с д-р Чобанов.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Бай Тъньо може да каже всичко

Вентрологията е изкуство, за което българите не знаем много. Може би това се дължи на факта, че разпространението му не е масово. В момента то се практикува само от един човек в страната. Димитър Иванов – Капитанa е първият и за момента единствен вентролог на територията на България , който заедно със своите кукли и най-вече с Бай Тъньо , представя..

публикувано на 14.05.22 в 11:58
Владимир Йолов

Йолов: Няма да подам оставка

"Няма да подам оставка като областен управител" - това заяви в ефира на Радио Шумен областният управител на Шуменска област Владимир Йолов. Той каза, че когато екипът му вкара в рамки всички дейности, които са започнали в Областната администрация, ще подаде документи, за да получи достъп до класифицирана информация. Той беше гост на предаването..

публикувано на 13.05.22 в 15:58

Казусът Владимир Йолов

Да бъде назначен нов областен управител на Шумен поискаха местните представители на няколко партии в управляващата коалиция - "Демократична България", "Има такъв народ" и АБВ. Причината е проблем с получаването на достъп до класифицирана информация от страна на сегашния областен управител Владимир Йолов. През 2016 г. той е осъден за шофиране след..

публикувано на 13.05.22 в 14:03

На добър час, абитуриенти!

Всяка година през месец май Шумен се изпълва с младост и красота от абитуриентите, които напускат завинаги класните стаи. Завършването на основното образование е важен и специален момент за всеки човек. Днес всички училища в Шумен изпратиха зрелостниците на випуск 2022. 1196 са абитуриентите в Шуменска област, които завършват през тази учебна година,..

публикувано на 12.05.22 в 14:22

Спад на безработицата

Под един процент е спадът на   регистрираните безработни в Шумен, каза директорът на Бюрото по труда в града Лили Петрова. Намаляват и офертите за сезонна работа. От началото на годината няма заявка от работодатели за работа в чужбина, сочат още данните на Бюрото по труда. Има обаче повишено търсене на някои от професиите. Чуйте интервюто..

публикувано на 12.05.22 в 09:00
СУ

Училище на 100 години

Средно училище "Хан Исперих" в   Нови пазар отбелязва своята 100-годишнина. Едновековният юбилей ще бъде отпразнуван с концерт на сцената на Народното читалище „Христо Ботев“ от 18 часа днес. За първи път ще бъде изпълнен новият химн на училището, чиито текст и музика написа като подарък Петър Петров – възпитаник на учебното заведение...

публикувано на 11.05.22 в 11:09

Пандемията променя закони

Промени в трудовото законодателство обсъждат министърът на труда и социалната политика, синдикатите и работодателските организации. Повод за измененията е пандемията от COVID-19, която наложи въвеждането на много новости както в обществените, така и в трудовите отношения. Това отчасти е повод за промени и в законодателството. Кои са новите..

публикувано на 10.05.22 в 08:37