LAJME

Covid-19 në Bullgari: Dita e 231

botuar më 20-10-24 5.39.MD

Vullnetarë mbjellin “Pyllin e Ri të Sofjes”

Gjatë kësaj vjeshte 21 500 pemë të reja do të mbillen në një sipërfaqe nga 43 dynymë në kuadrin e projektit “Pylli i ri i Sofjes”. Këtë e parashikon baskia e kryeqytetit – nismëtare e projektit. Që nga 24 tetori fillon stina vjeshtore e..

botuar më 20-10-24 11.09.PD
Kostadin Angellov

Spitalet ndalojnë pranimet e planifikuara mbi 120 raste të Covid-19 për 100 000 banorë

Me urdhër të ministrit të shëndetësisë Kostadin Angellov nga 25 tetori spitalet në krahinat me sëmundshmëri mbi 120 veta për 100 mijë banorë pezullojnë pranimin e planifikuar dhe operacionet e planifikuara. Të gjitha institucionet mjekësore..

botuar më 20-10-24 10.27.PD

1 589 raste të reja të koronavirusit në Bullgari

1 589 janë raste e reja të koronavirusit në Bullgari të regjistruara gjatë 24 orëve të fundit. Kjo përbën 16.16 për qind nga 9 831 PCR testet e realizuara. Më shumë të infektuar ka në Sofje – 594, të ndjekur nga Pllovidvi me 147 dhe..

botuar më 20-10-24 9.38.PD

Covid-19 në Bullgari: Dita e 230

Nuk anulohet karantina për personat e kontaktit në rast testi negativ Dallimi në urdhrin e ri të ministrit të shëndetësisë Kostadin Angellov që hyn n fuqi nga 23 tetor, është në ditët kur njerëzit janë nën karantinë. Nga 14 ato ditë..

botuar më 20-10-23 5.57.MD

Çmime shtetërore për bullgarë me kontribut në kulturë dhe në mjekësi

Presidenti Rumen Radev dekoroi bullgarë të dalluar. Me urdhrin “Shenjtor Kirill dhe Metodij” me gjerdan u dekorua profesoresha e folklorit Elena Kuteva-Tëpkova, regjisorja Maja Vapcarova dhe këngëtarja popullore Tatjana Sërbinska. Po ky..

botuar më 20-10-23 5.34.MD
Marijana Nikollova dhe Mehmet Ersoj

Bullgaria u bëri thirrje Turqisë dhe shteteve ballkanike që të mos mbyllin kufijtë

Ministrja e turizmit Marijana Nikoliova bisedoi me homologun e saj turk Mehmet Ersoj, transmetoi BTA. Investimet që Bullgaria dhe Turqia bënë në lidhjet transportuese japin rezultatet e tyre. Turqia është ndër pesë partnerët më të mëdhenj tregtarë..

botuar më 20-10-23 5.21.MD

Bullgaria dhe ShBA-ja nënshkruan projekte të komunikacionit dhe të energjetikës

Kryeministri Bojko Borisov dhe zëvendës sekretari i shtetit për ekonominë, energjetikën, ambientin rrethues në Departamentin e Shtetit të ShBA-së Kijt Kllark biseduan herën e tretë në Sofje për këtë vit. U diskutuan siguria e rrjeteve të..

botuar më 20-10-23 5.02.MD
Rosen Millanov

Skandal parlamentar për refuzimin e mbajtjes së maskave

Pavarësisht nga rastet në rritje të Covid-19 dhe nga shtrëngimi i masave antiepidemike, deputetët në parlamentin bullgar refuzojnë në mënyrë demonstrative të mbajnë mjete personale mbrojtëse në sallën plenare. Kështu ata japin një shembull të keq..

botuar më 20-10-23 4.32.MD

Parlamenti Evropian përkrahu ndihmën për prodhuesit e duhanit dhe për blegtorët

Prodhuesit e duhanit dhe një pjesë e madhe e blegtorëve do të vazhdojnë të përfitojnë nga ndihma tranzitore kombëtare gjatë periudhës së ardhshme programore. Kjo u bë e njohur nga një njoftim në Facebook publikuar nga ministrja e bujqësisë..

botuar më 20-10-23 2.42.MD

Nuk anulohet karantina për personat e kontaktit në rast testi negativ

Dallimi në urdhrin e ri të ministrit të shëndetësisë Kostadin Angellov që hyn n fuqi nga 23 tetor, është në ditët kur njerëzit janë nën karantinë. Nga 14 ato ditë reduktohen në 10. Edhe të jetë negativ testi, karantina e personit të kontaktit nuk..

botuar më 20-10-23 10.51.PD