Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Bum i bebeve në Bullgari si rezultat i protestave

Foto: arkiv

Bum të foshnjave për 6 muajit e parë të vitit në krahasim me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar evidentojnë spitalet më të mëdha gjinekologjike tek ne. Ato janë në fakt foshnjat e protestës, e cila filloi vjet para godinave të Parlamentit dhe Këshillit të Ministrave. Doli që euforia e brohoritjeve dhe vallëzimeve nëpër bulevardeve dhe shesheve krijuan jetë. Në mbarë vendin gjatë 6 muajve të parë të vitit lindën 31 524 fëmijë. Për po këtë periudhë të vitit të kaluar bebet e lindura ishin 29 608.


Më shumë nga rubrika

Pa maska për ekipe me shtatë persona

Që nga sot, kolektivet e punës deri në shtatë persona mund të mos mbajnë maska mbrojtëse kundër koronavirusit, sipas një urdhri të Ministrit të Shëndetësisë Dr. Stojço Kacarov. Kushti është që të gjithë të jenë vaksinuar ose të kenë kaluar..

botuar më 21-06-16 6.27.MD

Një sondazhi i Agjencisë “Mediana” i jep përparësi “Ka një popull të tillë”

Sipas një sondazhi të Agjencisë “Mediana”, kryer me fondet e veta, parlamenti i ardhshëm do të përbëhet nga 7 forca politike. 24 për qind e votuesve do të votonin për “Ka një popull të tillë”, ish-sundimtarët nga GERB do të ishin të dytët me..

botuar më 21-06-16 5.09.MD

Rumen Radev: Ministrat me bindje të ndryshme politike mund të bashkohen rreth parimeve

Kabineti i përkohshëm vërtetoi se ministrat me bindje të ndryshme politike mund të bashkohen rreth parimeve, përparësive dhe vlerave të qarta, tha Presidenti Rumen Radev në një takim pune me ambasadorët e BE, Zvicrës dhe Shteteve të Bashkuara...

botuar më 21-06-16 4.38.MD