Bullgaria do që Bashkimi Evropian të financojë luftën kundër murtajës afrikane te derrat

Foto: mzh.government.bg

Bullgaria këmbëngul  për një financim në kohë nga ana e Bashkimit Evropian të programeve veterinere kundër murtajës afrikane tek derrat. Në Këshillin e Bujqësisë në Bruksel, ministrja Desisllava Taneva deklaroi se vendi ynë po pret ndihmë për veprimet e kryera nga viti i kaluar. Për ne sëmundja është jashtëzakonisht e rrezikshme, sepse prodhimi i derrave në Bullgari është i zhvilluar mirë me  prodhim bruto rreth 130 milionë euro për vitin 2018. Mishi i derrit konsumohet më shumë tek ne, vuri në dukje ministrja. Kolegët e saj ranë dakord që të aplikohen masa suplementare për kontroll mbi ushqimet, të cilat kalojnë përmes kufijve. Ministrja Taneva ka vënë në dukje se pikërisht këto ushqime janë të rrezikshme për transmetimin e sëmundjes.Më shumë nga rubrika

Një delegacion bullgaro-maqedonas vizitoi flotën e gjashtë amerikane afër Napolit

Siguria dhe mbrojtja kombëtare e Bullgarisë janë të garantuara vetëm nga mbrojtja kolektive e NATO-s. Këtë e tha Kryeministri Bojko Borisov në aeroplanmbajtësen e SHBA-s “Harry S. Truman”. Bashkë me Kryeministrin në bord ishin Ministri i Mbrojtjes..

botuar më 19-12-09 6.38.MD

Sipas bullgarëve korrupsioni është një problem i madh

Shumica e shtetasve bullgarë – 85 për qind, mendojnë se korrupsioni është shumë i përhapur në vend, tregojnë të dhënat e Eurobarometrit, prezantuar nga Komisioni Evropian. Në BE të njëjtin mendim për korrupsionin në vendin e tyre e kanë 63 për qind e..

botuar më 19-12-09 5.29.MD
Presidenti Radev

Presidenti Rumen Radev është për votimin me makina

Në një takim me përfaqësues të Komisionit Qendror të Zgjedhjeve (KQZ) Presidenti Rumen Radev nguli këmbë për aplikimin e votimit me makina në të gjitha zgjedhjet në vend dhe për përshpejtimin e tempit të aplikimit të votimit elektronik. Kjo kushton..

botuar më 19-12-09 4.45.MD