Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Një alpinist bullgar ngjiti majën Gasherbrum 2

Atanas Skatov
Foto: arkiv personal

Alpinisti bullgar Atanas Skatov ngjiti majën Gasherbrum 2 me  lartësi 8035 metra në malin Karakorum – Pakistan. Kjo është tetë-mijëshja e nëntë për bullgarin 41 vjeç dhe e tretë për të për këtë stinë. Më 15 maj ai ngjiti majën e tretë për nga lartësia në planet K Kangchenjunga /8586 metra/, kurse më 12 korrik - Gasherbrum 1 /8080 metra/. Qëllimi i Skatovit është të mund të arrijë të ashtuquajturën Kurorë Himalaje - një çmim, i cili u jepet të gjithë atyre të cilët kanë ngjitur të gjithë 14 tetë-mijëshet në planet. Deri tani ai ka shkelur në 9 tetë-mijëshe.


Më shumë nga rubrika

Bullgaria i dërgoi Moldavisë ndihmë në luftimin e Covid-19

Republika e Moldavisë mori nga qeveria bullgare ndihmë humanitare për luftimin e Covid-19. Pakoja e destinuar për institucionet mjekësore moldaviane përfshin 500 kostume mbrojtëse, 500 syze dhe 500 maska. Vlera e tyre e përbashkët është 22 728..

botuar më 20-05-26 8.26.MD

Covid-19 në Bullgari: Dita e 80

Sallat e vallëzimit, teatrot dhe operat mund të punojnë në të mbyllur Pas një takimi të përfaqësuesve të lidhjeve artistike krijuese me ministrat e shëndetësisë Kirill Ananiev dhe të kulturës Boill Banov u bë e qartë se sallat e..

botuar më 20-05-26 8.08.MD
doc. dr. Boni Petrunova

Nuk janë hequr artefakte nga Muzeu Historik Kombëtar

Askush nuk ka hyrë dhe nuk ka nxjerrë artefakte nga Muzeu Historik Kombëtar, tha para BNR-së drejtoresha e institucionit doc. Boni Petrunova. Ajo e bëri komentin me rastin e një pohimi të afaristit Vasill Bozhkov, i cili fshihet në Dubai, se një..

botuar më 20-05-26 7.02.MD