Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Banka Botërore hapi një Qendër për shërbime të përbashkëta në Sofje

Kristalina Georgieva
Foto: BTA

Në Sofje u hap një Qendër për shërbime të përbashkëta të Bankës Botërore. Në ceremoni kryeministri Bojko Borisov e falënderoi bullgaren Kristalina Georgieva për këtë se përmes punës së vet në Bankën Botërore ka treguar se bullgarët meritojnë besim. Si shembull për bashkëpunimin e mirë Borisovi vuri në dukje koncesionin e Aeroportit të Sofjes, në të cilin Banka Botërore qe konsulent. Duke theksuar se do të zhvillohet ndërtimi i njërit prej korridoreve më të rëndësishme-Sofje-Shkup-Tiranë, kryeministri i uroi Bankës Botërore jo vetëm të financojë nismën, por dhe të vërejë të gjithë procesin, sepse ai është gjeostrategjik dhe do t'i japë një shtytje të fuqishme zhvillimin të regjionit.


Më shumë nga rubrika

Dy bullgarë me dekorata prestigjioze nga një festival kinematografik ndërkombëtar

Poeti bullgar Zahari Ivanov, një nga themeluesit dhe kryetar i Asociacionit të Shkrimtarëve të Evropës Juglindore mori dekoratën e dhjetë “SEE personality award 2020” të festivalit ndërkombëtar të artit kinematografik “South East European film festival..

botuar më 20-06-01 9.52.MD
Në Ditën e Fëmijëve hyrja në kopshtet e fëmijëve bëhet vetëm pas matjes së temperaturës

Covid-19 në Bullgari: Dita e 86-të

Lehtësim i ri i masave kundër epidemisë Që nga data 1 qershor në Bullgari lejohen vizitat në ambientet e mbyllura të restoranteve, restoranteve të ushqimit të shpejtë, pijetoreve, kafeneve, ëmbëltoreve. Lejohet gjithashtu përdorimi i pajisjeve..

botuar më 20-06-01 9.48.MD

Nisma e re e Agjencisë Shtetërore për Mbrojtjen e Fëmijëve

Për vitin e tretë me radhë Agjencia Shtetërore për Mbrojtjen e Fëmijëve shënoi Ditën e Fëmijëve me koncert të fëmijëve të talentuar bullgarë nga nisma e re “Falënderimi më i madh i fëmijëve”.   Qëllimi është që me videot e shkurtra të fëmijëve të..

botuar më 20-06-01 8.45.MD