Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Antraksi i zbuluar në Maqedoninë e Veriut nuk e kërcënon Bullgarinë

Foto: Shefkie Çakër, BNR

Rasti i konstatuar i antraksit në Maqedoninë e Veriut nuk përbën rrezik për Bullgarinë. Sipas Agjencisë Bullgare për Sigurinë e Ushqimeve antraksi është një sëmundje tipike për gjerësitë tona gjeografike dhe nuk është ndër sëmundjet ngjitëse, të cilat përhapen ndër njerëzit dhe kafshët. Sëmundja shkaktohet nga një bacil në foragjerin për kafshët. Antraksi konstatohet periodikisht edhe në Bullgari – pothuajse çdo vit, por nuk zhvillohet si epidemi dhe nuk përhapet në territore të mëdha. Po të ketë rast dyshimi pronarët e kafshëve duhet të informojnë veterinarin që të ndërmarrë masat e domosdoshme, informojnë nga Agjencia për Sigurinë e Ushqimeve.

Më shumë nga rubrika

Bullgaria u bë anëtare e Agjencisë së Energjisë Bërthamore

Pas pranimit të Bullgarisë në dhomën e pritjes të Eurozonës kemi një rast të ri për festim, tha Kryeministri Bojko Borisov në ceremoninë online për pranimin e vendit si anëtar të Agjencisë së Energjisë Bërthamore të Organizatës për Bashkëpunim..

botuar më 21-01-19 2.06.MD

Ulje e madhe e shitjes së veturave në fund të vitit 2020

Bullgaria renditet në vend të dytë në BE për nga shitja e veturave të reja në vitin 2020. Tkurrja është 37%, sipas Asociacionit   të Prodhuesve të Makinave në Evropë. Ulja është më e madhe vetëm në Kroaci - me 42.8%, por popullsia kroate është 4..

botuar më 21-01-19 1.23.MD

Po shqyrtohet lehtësimi i masave anti-epidemike

Vendimi për shfuqizimin e masave kundërepidemike do të merret deri më 21 janar. Në një mbledhje te Kryeministri anëtarët e qeverisë dhe të Shtabit Operativ Kombëtar deklaruan se po të ketë rritje të re të sëmundshmërisë dhe presion mbi spitale,..

botuar më 21-01-19 11.50.PD