Bullgaria do të jetë mikpritëse e Konkursit Evropian për Shkencëtarë të Rinj EUCYS 2019

Bullgaria do të jetë mikpritëse e edicionit të 31-të të Konkursit Evropian për Shkencëtarë të Rinj EUCYS 2019, i cili organizohet çdo vit që nga 1989-a e këtej me përkrahjen financiare të Komisionit Evropian. Mbi 150 pjesëmarrës nga 40 vende do të prezantojnë 100 projekte në periudhën 13-18 shtator në Sofje. Bullgaria është pjesëmarrëse në këtë forum që nga vetë fillimi. Gjatë viteve shumë projekte bullgare janë vlerësuar lartë dhe sot autorët e tyre zhvillojnë karrierë të suksesshme më gjigantët botërorë të teknologjisë. 


Më shumë nga rubrika

Mbetet ndalimi për shitjen e tokës të huajve në Bullgari

Për shkak të kundërshtimit të organizatave të ndryshme Ministria e Bujqësisë tërhoqi nga parlamenti projekt-ligjin për tokën. Nga Ministria shpjeguan se tekstet do të korrigjohen deri në fund të vitit 2020. Kjo herën e radhës shtyn heqjen e moratoriumit për..

botuar më 19-12-06 7.01.MD

Në treg nuk kishte mish të infektuar pule

U zbuluan 109 tonë mish të infektuar pule nga Polonia, të cilat u konfiskuan, tha ministrja e bujqësisë dhe e ushqimeve Desisllava Taneva. 435 tonë të tjerë nga po ky prodhues u përpunuan në mënyrë termike. Asnjë kilogram nga mishi i ftohtë i pulës nuk hyri..

botuar më 19-12-06 4.49.MD

Bullgaria tërheq gjithnjë e më shumë investime në sektorin IT

Bullgaria, shteti më i varfër në BE, tërheq investime të mëdha të huaja në sferën e teknologjive të informacionit dhe të komunikacionit, shkruan gazeta “Financial Times”. Për katër vjet këto investime u rritën pesë herë, ndërsa sektori llogariti shitje për..

botuar më 19-12-06 4.34.MD