Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Një aventurier bullgar ndihmon dy fëmijë

Foto: arkiv personal

Krum Krumov, një aventurier bullgar, përkthyes dhe triathlonist, filloi një udhëtim bamirës me biçikletë nga qyteti bullgar Sozopoll pranë Detit të Zi deri një qytetin spanjoll Santiago de Compostela. Qëllimi i tij është që të grumbullojë mjete për kurimin e dy fëmijëve – një vajzë bullgare në moshën 3 vjeçe dhe një vajzë 12 vjeçare me origjinë bullgaro-polake. Nëpërmjet rrjeteve sociale Krum tashmë shpalli fushatën e vet bamirëse në Bullgari dhe në Poloni. Aventurieri do të kalojë rreth 5000 kilometra. Itinerari i udhëtimit të tij është simbolik. Fillimi është tek kisha “Shenjtorët Kirill dhe Metodi” në Sozopoll. Pas kësaj Krumov do të kalojë përmes vendeve ballkanike dhe Italisë, nërsa nga Franca do të nisë në rrugën e njohur të pelegrinëve të Shën Jakovit, kushtuar Jakov Zavedeevit (një prej 12 Apostujve të Krishtit) dhe do të arrijë deri te kisha “Shën Jakov” në Compostela.

Më shumë nga rubrika

Cilësia e jetesës në Bullgari është një madhësi relative

Prej viteve Bullgaria “mban” vendet e fundit për nga cilësia e jetës në Bashkimin Evropian. Dhe në qoftë se kishte kohë, në të cilën ne e linim pas vetes Rumaninë, tanimë jemi të fundit në Evropë. Sipas të dhënave të Eurostatit, 54% prej bullgarëve janë..

botuar më 20-08-05 2.48.MD

Në krahasim me BE-në Bullgaria ka një ekonomi relativisht të mirë dhe nivel të ulët të cilësisë së jetesës

“Në indeksin e arritjes 2019” Bullgaria është në vend të 29 me 36 pika. Vendi paraqitet më mirë në kategoritë “Ekonomi” – në vend të 28 me 40 pika dhe në “Administrimi” – gjithashtu në vend të 28 me 28 pika. Më keq jemi paraqitur në kategorinë..

botuar më 20-08-04 10.45.PD
Muzeu i Shkencave Natyrore

Muzeu i Shkencave Natyrore ofron shëtitje 3D nëpër arkivat e tij

Muzeu i Shkencave Natyrore pranë Akademisë Bullgare të Shkencave në Sofje tashmë u ofron adhuruesve të shkencave natyrore një shëtitje virtuale 3D. Në një sipërfaqe prej 1800 metrash katrorë janë paraqitur mostra të shumëllojshmërisë..

botuar më 20-08-03 4.49.MD