Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Energjetika ishte në qendrën e mbledhjes së radhës të komisionit bullgaro-rus për bashkëpunim

Foto: Ivan Petrov

Energjetika ishte ndër temat kryesore të mbledhjes së shtatëmbëdhjetë të Komisionit Ndërqeveritar Bullgari-Rusi për bashkëpunim ekonomik, shkencor dhe teknik, e cila u zhvillua në rezidencën Evksinograd afër qytetit bregdetar Varna.

Ishte bërë shqyrtim i angazhimeve të plotësuara të arritura në kuadrin e Hartës rrugore të nënshkruar më 2017 për zgjerimin e infrastrukturës së transmetimit të gazit nga kufiri bullgar me Turqinë deri në atë me Serbinë. Projekti është vazhdim i “Rrymës Turke” dhe do ta transmetojë gazin rus në drejtim të Serbisë dhe Hungarisë.

Ishte diskutuar dhe procedura për zgjedhjen e investitorit strategjik për Centralin Atomik Elektrik “Belene” dhe palët nënvizuan rëndësinë e pjesëmarrjes së prodhuesit të pajisjes “Rosatom” në realizimin e projektit. 


Më shumë nga rubrika

Denica Saçeva

Qeveria do të kërkojë mundësi për t’i ndihmuar sektorët e prekur

Ministria e Punës dhe Politikës Sociale do të kërkojë mënyra që të ndihmojë me mjete evropiane punëdhënësit, të cilët duhet ta ndalojnë veprimtarinë e tyre për shkak të pandemisë, tha para gazetarëve Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale Denica Saçeva...

botuar më 20-10-28 4.20.MD

Qendrat arsimore private janë në prag të falimentimit

Një sërë qendrash arsimore private janë kërcënuar nga falimentimi për shkak të urdhëresës së Ministrit të Shëndetësisë, me të cilën që nga 29 tetori ndërpritet mësimdhënia me prani fizike. Një pjesë jo e vogël e pronarëve të tyre nuk u përgjigjen..

botuar më 20-10-28 4.10.MD

Filloi etapa e tretë e masës 60/40

Agjencia e Punësimit i dha start etapës së tretë të masës 60/40. Ajo u është drejtuar punëdhënësve, të cilët duan të ruajnë vendet e punës të nëpunësve të tyre pas fundit të situatës së jashtëzakonshme epidemike. Përkrahja financiare për etapën e..

botuar më 20-10-28 2.41.MD