Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Tri firma e kanë ndarë tregun në kuadrin e skemave evropiane për sigurimin falas të frutave dhe qumështit për fëmijët në shkollë

Foto: arkiv

Shoqëria “Asociacioni kombëtar për ushqimin shëndetësor të fëmijëve” bëri të ditur se tri firma të mëdha për përpunim qumështi e kanë ndarë tregun dhe përvetësojnë një pjesë të madhe të parave në kuadrin e skemave “Frutë shkollore” dhe “Qumësht shkollor”. Sipas kryetarit të Shoqatës Ivan Dujçev rregullorja për zgjedhjen e furnizuesve është ndryshuar në dobi të firmave të mëdha – prodhuese. Në kuadrin e skemave “Frutë dhe qumësht shkollor” BE-ja siguron rreth 20 mijë euro, ndërsa produktet janë falas për fëmijët. Dje përpunuesit e qumështit kërkuan dorëheqjen e drejtorit të fondit shtetëror “Bujqësi” Vasill Grudev për shkak të kaosit të krijuar nga fondi rreth rregulloreve, sipas të cilave zgjidhen furnizuesit në kuadrin e skemave “Frutë shkollore” dhe “Qumësht shkollor”.

Më shumë nga rubrika

Ministrja Denica Saçeva

62 mijë veta kanë humbur punën e vet për shkak të koronavirusit

Ministrja e punës dhe politikës sociale Denica Saçeva shpalli se nga fillimi i gjendjes së jashtëzakonshme në Bullgari për shkak të koronavirusit në Zyrat e Punësimit janë regjistruar 61 644 të papunë. Në këtë shifër hyjnë bullgarët që kanë..

botuar më 20-04-08 1.29.MD

Bullagria do të ndjekë negociatat e BE-së me Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut

Bullgaria përshëndeti vendimin e BE-së për fillimin e negociatave me Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut. Kjo është e rëndësishme siç për sigurinë e regjionit, ashtu dhe për besimin e qytetarëve në BE – thuhet në deklaratën e qeverisë. Bullgaria..

botuar më 20-04-08 1.11.MD

Qeveria miratoi program për parandalimin dhe mbrojtjen nga dhuna shtëpiake

Këshilli i Ministrave miratoi Programin Kombëtar për parandalimin dhe mbrojtjen nga dhuna shtëpiake. Dokumenti u hartua nga ministritë e punëve të brendshme, të drejtësisë, të punës dhe të politikës sociale, dhe të financave. Në të paraqiten masa..

botuar më 20-04-08 12.39.MD