Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Biznesi familjar në Bullgari forcon pozitat e veta

Foto: arkiv

Biznesi familjar në Bullgari është duke u zgjeruar. Gjatë 2 viteve të fundit janë regjistruar 1219 kompani të reja, ndërsa numri i të emëruarve është rritur me mbi 15 000, ose me 3.8 për qind, vë në dukje statistika kombëtare. Sipërmarrësit familjarë janë më shumë në qendrat e qarqeve dhe në qytetet më të vogla, derisa në Sofje ato përbëjnë vetëm 5 për qind të biznesit. Ndërmarrjet familjare në Bullgari janë mbi 104 000 dhe janë paraqitur në të gjithë sektorët e ekonomisë. Ato u sigurojnë punë 414 000 vetave. Më shumë janë firmat familjare në tregti – mbi 40 000 ose 39 për qind prej tyre. Pas tyre janë firmat e zanatçinjve dhe përfaqësuesit e profesioneve të lira.

Më shumë nga rubrika

Prof. Nikollaj Vitanov

Vala e tretë e epidemisë po largohet

Vala e tretë e pandemisë është nën kontroll dhe po largohet. Numri bazë riprodhues i infeksionit ka një vlerë rekord të ulët - 0,595. Prirja për të tkurrur infeksionin është shumë e fortë. Numri i rasteve aktive pritet të bjerë nën 35 000 me një..

botuar më 21-05-13 2.03.MD
Iliaja Jotova

Siguria e BE-s dhe NATO-s janë paralele

Nuk mund të ketë vetëm siguri evropiane dhe vetëm të NATO-s. Duhet të ketë bashkëpunim të mirë dhe efektiv në interes të qytetarëve tanë, tha Nënpresidentja Iliana Jotova përpara konferencës virtuale ”Avancojmë të ardhmen: Përgatitja për NATO..

botuar më 21-05-13 1.22.MD
Janaki Stoillov

Ministri i Drejtësisë kërkon monitorim të Prokurorisë dhe Gjykatës Speciale

Këshilli i Lartë Gjyqësor nuk votoi për Deklaratën e propozuar kundër mbylljes së planifikuar të Prokurorisë dhe Gjykatës Speciale. Ministri i përkohshëm i Drejtësisë, Janaki Stoillov, është edhe kryetar i Këshillit, por pa të drejtë vote. Ai..

botuar më 21-05-13 12.54.MD