Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Bashkëpunimi për Mesdheun është prioritet për Bullgarinë

Foto: MPJ

“Bashkëpunimi për Mesdheun është prioritet për Bullgarinë – përkrahim projektet e përbashkëta, të lidhura me të rinjtë, lidhjet ndërmjet njerëzve nga shtetet e ndryshme në regjion”. Kështu Zv. Kryeministrja dhe Ministrja e punëve të jashtme Ekaterina Zaharieva iu drejtua pjesëmarrësve në forumin e katërt regjional të Bashkimit për Mesdheun në Barcelonë, i cili organizohet nën kryesinë e Përfaqësueses së lartë për politikën e jashtme dhe për politikën e sigurisë Federica Mogherini dhe të Ministrit të punëve të jashtme dhe të emigrantëve të Mbretërisë Hashemite të Jordanisë Ayman Safadi. Bashkimi për Mesdheun bashkon 43 vende nga regjioni i Detit Mesdhe. 


Më shumë nga rubrika

Stadiumi

Korrigjime të ngutshme ligjore për shkak të kualifikimeve për Euro 2020

Parlamenti shqyrton ndryshime të ngutshme në ligjin për rendin publik gjatë zhvillimit të aktiviteteve sportive. Korrigjimi është për dhënien e aktit për përshtatshmëri të stadiumeve bullgare sipas kritereve ndërkombëtare të UEFA-s. Korrigjimet janë të..

botuar më 20-02-26 7.09.MD

Bullgarët me depozita bankare pësojnë humbje të konsiderueshme

Mbi 1 mlrd euro në vit janë humbjet e bullgarëve me depozita bankare për shkak të inflacionit. Bullgari investon vetëm 2.4 për qind prej kursimeve të veta në kapital të vet, ose në kompani. Në Evropën Lindore këto investime janë 20 për qind e..

botuar më 20-02-26 6.33.MD

Në Sofje u zhvillua një forum biznesi i Bullgarisë dhe Qipros

Qiproja është një partner i rëndësishëm ekonomik dhe tregtar i vendit tonë, deklaroi Presidenti Rumen Radev gjatë hapjes së Forumit të Biznesit mes Bullgarisë dhe Qipros në Sofje. Ishulli zë vendin e 34 në importin dhe eksportin bullgar. Nikozia mbetet..

botuar më 20-02-26 4.35.MD