Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Bullgarët nuk u besojnë mediave publike, por kanë nevojë për to

Foto: sbj-bg.eu

Bullgarët nuk u besojnë mediave publike, por mendojnë se janë të nevojshme sepse informohen çdo ditë prej tyre. Këtë e tregon një anketim i Fondacionit “Konrad Adenauer” zhvilluar në 10 vende të Evropës Juglindore. 81 për qind prej bullgarëve i konsiderojnë mediat publike si të rëndësishme për demokracinë. 69 për qind mendojnë, se mbi to ushtrohet presin politik. Mezi 24 për qind nga të anketuarit kanë besim në Televizionin Kombëtar Bullgar dhe 31 për qind në Radion Kombëtare Bullgare. Radiot private kanë një auditorë nga 41 për qind, përderisa televizioni dhe radioja kombëtare mbledhin 71 për qind. Përsa i përket përmbajtjes programore të mediave publike 74 për qind preferojnë lajmet, 68 për qind – programet arsimore, 66 për qind – filmat.

Më shumë nga rubrika

Covid-19 në Bullgari: Dita 432

Vala e tretë e epidemisë po largohet Vala e tretë e pandemisë është nën kontroll dhe po largohet. Numri bazë riprodhues i infeksionit ka një vlerë rekord të ulët - 0,595. Prirja për të tkurrur infeksionin është shumë e fortë. Numri i rasteve aktive..

botuar më 21-05-13 7.28.MD

Eurofound: Bullgarët – në vend të parë në BE për nga refuzimi i vaksinimit

Bullgaria është midis vendeve të BE me besimin më të ulët në qeverinë e saj kombëtare për përballimin e pandemisë. Ajo renditet me 2.7 pikë (nga 10 të mundshme) ndër Poloninë (2.1), Kroacinë (2.5) dhe Republikën Çeke (2.9). Këtë e tregon një studim i..

botuar më 21-05-13 6.34.MD
Ilijana Jotova

Siguria e BE-së dhe NATO-s janë paralele

Nuk mund të ketë vetëm siguri evropiane dhe vetëm të NATO-s. Duhet të ketë bashkëpunim të mirë dhe efektiv në interes të qytetarëve tanë, tha Nënpresidentja Ilijana Jotova përpara konferencës virtuale ”Avancojmë të ardhmen: Përgatitja për NATO..

rinovuar më 21-05-13 6.19.MD