Sevda Dükkancı nga Radio Bullgaria me çmim për kontributin e saj në zhvillimin e bashkësisë myslimane

Foto: BTA

Në një ceremoni Kryesia e Komunitetit Mysliman në Bullgari herën e tretë dorëzoi çmimet vjetore “Hocazade Mehmed Muhiddin Efendi”. Dekorata është në emër të kryemyftiut të parë të zgjedhur pikërisht më 9 dhjetor të vitit 1910. Ndër të dalluarit është edhe kolegia nga Redaksia e Gjuhës Turke të Radio Bullgarisë Sevda Dükkancı, e cila prej 25 vitesh pasqyron trashëgiminë kulturore myslimane në vend. 

Më shumë nga rubrika

Pavarësisht nga vështirësitë gjatë 2019-ës turizmi është në rritje

Të ardhurat nga turizmi ndërkombëtar në Bullgari nga janari deri në nëntor 2019 janë 3,6 mlrd. euro, informoi Banka Popullore Bullgare. Pavarësisht nga vështirësitë kjo është një rritje minimale prej 0,02% në krahasim me të njëjtën periudhë të..

botuar më 20-01-17 6.57.MD

Bullgaria dhe Kina do të prodhojnë autobusë elektrikë

Bullgaria dhe Kina do të bashkëpunojnë për themelimin e një baze të prodhimit të autobusëve elektrikë dhe për qendër kërkimore zhvillimore në Bullgari. Prandaj drejtori ekzekutiv i Agjencisë Bullgare të Investimeve Stamen Janev dhe..

botuar më 20-01-17 6.33.MD

Westinghouse do të modernizojë centralin atomik “Kozloduy”

Kompania amerikane Westinghouse Electric Company nënshkroi marrëveshje për modernizimin e centralit atomik elektrik “Kozloduy”. Westinghouse bëri të ditur se pas punës së saj mbi sistemet e informacionit dhe të kontrollit të blloqeve..

botuar më 20-01-17 5.45.MD