Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Mbledhja e Mekanizmit Kombëtar Koordinues për të Drejtat e Njeriut

Ekaterina Zaharieva
Foto: BGNES

Institucionet bullgare punojnë aktivisht kundër antisemitizmit, ksenofobisë, diskriminimit dhe mungesës ës tolerancës. Këtë e tha zëvendës kryeministra dhe ministre e punëve të jashtme Ekaterina Zaharieva në kohën e kryesisë së mbledhjes së VII-të të Mekanizmit Kombëtar Koordinues për të Drejtat e Njeriut. Ajo i kushtoi vëmendje arritjet e vendit në plotësimin e konventës së OKB-së për heqjen e të gjitha formave të diskriminimit kundër grave. Ajo  theksoi se sipas indeksit të Bankës Botërore për barazinë midis sekseve Bullgaria ka 93.75 nga 100 pika të mundshme. Pjesëmarrësit në mbledhje miratuan propozimin e zonjës Zaharieva për krijimin e një mekanizmi për dialog më të mirë midis institucioneve shtetërore dhe organizatave joqeveritare në fushën e të drejtave të njeriut.

Më shumë nga rubrika

Pavarësisht nga vështirësitë gjatë 2019-ës turizmi është në rritje

Të ardhurat nga turizmi ndërkombëtar në Bullgari nga janari deri në nëntor 2019 janë 3,6 mlrd. euro, informoi Banka Popullore Bullgare. Pavarësisht nga vështirësitë kjo është një rritje minimale prej 0,02% në krahasim me të njëjtën periudhë të..

botuar më 20-01-17 6.57.MD

Bullgaria dhe Kina do të prodhojnë autobusë elektrikë

Bullgaria dhe Kina do të bashkëpunojnë për themelimin e një baze të prodhimit të autobusëve elektrikë dhe për qendër kërkimore zhvillimore në Bullgari. Prandaj drejtori ekzekutiv i Agjencisë Bullgare të Investimeve Stamen Janev dhe..

botuar më 20-01-17 6.33.MD

Westinghouse do të modernizojë centralin atomik “Kozloduy”

Kompania amerikane Westinghouse Electric Company nënshkroi marrëveshje për modernizimin e centralit atomik elektrik “Kozloduy”. Westinghouse bëri të ditur se pas punës së saj mbi sistemet e informacionit dhe të kontrollit të blloqeve..

botuar më 20-01-17 5.45.MD