Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Izraeli është i gatshëm të bashkëpunojë për përballimin e krizës së ujit në Bullgari

Presidenti Radev (majtas) bashkë me Presidentin Rivlin
Foto: BTA

Presidenti Rumen Radev shqyrtoi në Jerusalem bashkë me homologun e vet izraelit Reuven Rivlin dhe Kryetarin e Knesetit Juli – Joel Edelshtajn zhvillimin e marrëdhënieve dypalëshe. U konstatua se ato janë të shkëlqyeshme dhe ka një potencial të madh për zhvillimin e inovacioneve, teknologjive të larta dhe ekonomisë. U diskutuan perspektivat për zhvillim të Procesit Paqësor të Lindjes së Mesme dhe domosdoshmëria për forcim të stabilitetit në regjion. Duke informuar për krizën e ujit në disa qytete bullgare, Presidenti Radev shfaqi interes për përvojën e Izraelit në përdorimin dhe ruajtjen e resurseve ujore. Presidenti Rivlin nga ana e vet shprehu gatishmëri që ekspertë nga Izraeli ta ndihmojnë Bullgarinë në këtë drejtim. Kreu i shtetit bullgar është në Izrael për të marrë pjesë në shënimin e përvjetorit të 75 të çlirimit të Oświęcim dhe të Ditës së Nderimit të Viktimave të Holokaustit.

Më shumë nga rubrika

Covid-19 në Bullgari: Dita e 264

Planifikojnë vaksinim kundër Covid-19 Qeveria po propozon lidhjen e një kontratë për blerjen e vaksinës Janssen kundër koronavirusit, sipas një projektvendimi të Këshillit të Ministrave, i cili është paraqitur në parlament. Propozohet që..

botuar më 20-11-26 6.15.MD

Masa “Punësim për ty” do të përkrahë emërimin e të papunëve

Që nga sot biznesi mund të aplikojë në kushte më të favorshme në kuadrin e masës “Punësim për ty”, në kuadrin e së cilës sigurohet punësim i subvencionuar për të papunët. Për këtë qëllim janë siguruar 160 mln leva (82 mln euro) dhe janë shpërndarë..

botuar më 20-11-26 5.22.MD

KE-ja miratoi ridrejtimin e 511 milion euro për të ndihmuar ekonominë bullgare

Komisioni Evropian ka miratuar një ndryshim në programin bullgar “Inovacionet dhe Konkurrenca”, i cili do të lejojë mobilizimin e 511 milion euro nga Fondi Evropian i Zhvillimit Rajonal dhe Fondi i Kohezionit. Ata do ta ndihmojnë ekonominë bullgare..

botuar më 20-11-26 2.25.MD