Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Bojko Borisov: Vetëm ne e përballuam migracionin e paligjshëm

| rinovuar më 20-02-14 6.28.MD
Markus Soder (majtas) dhe Bojko Borisov
Foto: BTA - arkiv

Në kuadrin e Konferencës së Sigurisë në Munih Kryeministri Bojko Borisov u takua me Kryeministrin e Bavarisë Markus Söder. Gjatë bisedimit Borisovi nënvizoi se Bullgaria është shteti i vetëm, i cili e ka përballuar migracionin e paligjshëm dhe i rrit të ardhurat çdo vit.

“3,7% rritje e qëndrueshme e Produktit të Brendshëm Bruto, shumë investitorë gjermanë, rezerva fiskale, rezerva valutore, jemi në vend të dytë pas SHBA-së për nga investimet në sektorin e mbrojtjes” – shtoi ai.

“Unë mund të them se i vetmi që mbetet në postin e vet të kryeministrit është Borisovi” – tha nga ana e vet Markus Söder. “Të gjithët në Evropë ndërrohen, vetëm një mbetet në vendin e tij”.

Dy kryeministrat shprehën kënaqësinë e tyre për shkak të kontakteve intensive politike gjatë viteve të fundit dhe lidhjeve dinamike në fushën e punëve të jashtme, sigurisë dhe turizmit. 

Pak më vonë Borisovi u takua me Presidentin e Gjermanisë Frank-Walter Steinmeier. Bashkëbiseduesit shprehën mendimin e përbashkët se Evropa duhet të mbetet e bashkuar para sfidave dhe t’ua garantojë shtetasve të vet prosperitet dhe siguri.

Të dy diskutuan mundësitë për zgjerimin e kontakteve bilaterale. Borisovi theksoi mbi kushtet e shkëlqyera për zhvillimin e biznesit tek ne dhe shtoi se Bullgaria do të vazhdojë të punojë për zgjerimin e pranisë së produkteve bullgare në tregun gjerman në sektorë si elektronika, elektroteknika, prodhimi i makinave, teknologjitë informative. 


Më shumë nga rubrika

Stadiumi

Korrigjime të ngutshme ligjore për shkak të kualifikimeve për Euro 2020

Parlamenti shqyrton ndryshime të ngutshme në ligjin për rendin publik gjatë zhvillimit të aktiviteteve sportive. Korrigjimi është për dhënien e aktit për përshtatshmëri të stadiumeve bullgare sipas kritereve ndërkombëtare të UEFA-s. Korrigjimet janë të..

botuar më 20-02-26 7.09.MD

Bullgarët me depozita bankare pësojnë humbje të konsiderueshme

Mbi 1 mlrd euro në vit janë humbjet e bullgarëve me depozita bankare për shkak të inflacionit. Bullgari investon vetëm 2.4 për qind prej kursimeve të veta në kapital të vet, ose në kompani. Në Evropën Lindore këto investime janë 20 për qind e..

botuar më 20-02-26 6.33.MD

Në Sofje u zhvillua një forum biznesi i Bullgarisë dhe Qipros

Qiproja është një partner i rëndësishëm ekonomik dhe tregtar i vendit tonë, deklaroi Presidenti Rumen Radev gjatë hapjes së Forumit të Biznesit mes Bullgarisë dhe Qipros në Sofje. Ishulli zë vendin e 34 në importin dhe eksportin bullgar. Nikozia mbetet..

botuar më 20-02-26 4.35.MD