Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Numri i udhëtimeve të bullgarëve përtej kufirit po vazhdon të rritet

Foto: arkiv

Të dhënat e Institutit Kombëtar të Statistikave tregojnë se tendenca e rritjes së numrit të udhëtimeve të bullgarëve jashtë shtetit po mbetet. Gjatë janarit të vitit 2020 ato janë 423.1 mijë, ose me 5.1% mbi ato të regjistruara gjatë janarit të vitit 2019. Më shumë është rritur numri i udhëtimeve drejt Turqisë /15.7%/, Italisë /11.1%/ dhe Serbisë /9.8%/. Është ulur numri i udhëtimeve drejt Francës 6.9%, Spanjës - 3.8%, Greqisë - с 0.8%.

Më shumë nga rubrika

Bullgaria do të mund të blejë me këste teknikë luftarake nga SHBA

Teknikë luftarake me këste do të mund të blejë në të ardhmen Bullgaria nga SHBA-ja. Për këtë e kanë njoftuar Ministrinë e Mbrojtjes nga Agjencia amerikane për bashkëpunim në fushën e mbrojtjes. Mundësia për pagesa me këste ofrohet, sepse Bullgaria..

botuar më 20-04-08 7.02.MD

Rritje e vogël e numrit të të infektuarve me Covid-19 në Bullgari

Gjatë ditës së sotme janë pohuar akoma 12 raste të reja të koronavirusit – 7 në Sofje, 3 në Kjustendill (Bullgari Jugperëndimore) dhe 2 në Smoljan (Bullgari Jugore). Kështu numri i të prekurve në Bullgari bëhet 593, tregojnë të dhënat e Shtabit..

botuar më 20-04-08 5.47.MD
Pllamen Dimitrov - shefi i Konfederatës së Sindikatave të Pavarura në Bullgari

Sindikatat: Vendimi i Kuvendit për dhurimin e pagave është në kundërshtim me Kushtetutën

Konfederata e Sindikatave të Pavarura në Bullgari insiston për ndryshimin e vendimit të Kuvendit Popullor të marrë më 6 prill 2020, në të cilin thuhet se deputetët, ministrat dhe shefat e agjencive ekzekutive shtetërore duhet të dhurojnë pagat e veta..

botuar më 20-04-08 5.33.MD