Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Ulje e kriminalitetit për shkak të masave të rrepta të sigurisë

Ministri Mlladen Marinov
Foto: BGNES

Në një intervistë për Televizionin Kombëtar Bullgar Ministri i Punëve të Brendshme Mlladen Marinov deklaroi se tani për tani Ministria e tij përballet me situatën e pazakontë lidhur me krizën e koronavirusit dhe nuk ka nevojë për ndihmën e ushtrisë. Do të ketë domosdoshmëri për ndihmë të tillë në rast të shterimit të resurseve të Ministrisë së Punëve të Brendshme (MPB). Respektimi i karantinës 14 ditore kontrollohet nga MPB-ja dhe kanë filluar mbi 100 hetime gjyqësore. Ndëshkimet janë burgim deri në 5 vjet dhe gjobë me përmasë 25 565 euro (50 000 leva).

Marinov vuri në dukje gjithashtu se nuk ka prova për kalimin e refugjatëve përmes kufirit tonë gjatë 24 orëve të fundit. Vëzhgohet ulje e kriminalitetit për shkak të masave më të rrepta të sigurisë. Gjatë 24 orëve të fundit nuk ka asnjë automjet të vjedhur në territorin e tërë vendit.

Më shumë nga rubrika

Dita e poezisë hungareze në Sofje - nderim ndaj Laslo Nagi, përkthyes i poezisë popullore bullgare

Dita e poezisë hungareze shënohet në Hungari  që nga viti 1964, në datën e ditëlindjes së poetit Atilla Jozhef (1905-1937). Çdo vit  më 11 prill hungarezët nderojnë poezinë hungareze me lexime letrare dhe prezantime të librave. Gjatë këtij viti..

botuar më 21-04-11 9.25.PD

Në qytetin Plovdiv ndërtojnë një lagje të gjelbër pa automobila

Hapësira e madhe e braktisur në qendër të kompleksit të banimit “Trakia” në qytetin Plovdiv do të kthehet në një lagje të brezit të ri, pa automobila. Deri në fund të muajit prill planifikohet gërmimi i parë. Kureshtarja është se në territorin mbi..

botuar më 21-04-11 8.25.PD
Rumen Radev dhe Vlladica Dimitrov

Rumen Radev: Bullgarët në Serbi janë një urë shpirtërore midis dy vendeve

Çështjet aktuale në lidhje me pakicën kombëtare bullgare në Caribrod, Republika e Serbisë, diskutoi në Sofje Presidenti Rumen Radev me kryebashkiakun Vlladica Dimitrov dhe kryetarin e Këshillit Bashkiak Zoran Xhurov. “Do të doja që bullgarët..

botuar më 21-04-09 7.08.MD