Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Tomisllav Donçev: Shteti përpiqet të ndihmojë të gjithë të prekurit nga kriza

Tomisllav Donçev
Foto: BTA

Në përgjigje të prognozave të presidentit të shtetit Rumen Radev për “protesta të provokuara prej uria” zëvendëskryeministri Tomisllav Donçev shpalli në një brifing se aktualisht shteti siguron ushqim për 60 mijë qytetarë në gjendje të keqe sociale dhe planifikon të sigurojë produkte ushqimore për akoma 40 mijë të tjerë.  

“Me sa na lejojnë resurset e shtetit, do të përpiqemi të arrijmë deri tek çdo një njeri” – tha zëvendëskryeministri dhe shtoi se përveç skemave dhe masave të parashikuara deri tani qeveria vazhdon të mendojë për ndihmë dhe lehtësime të reja, duke përfshirë këtu dhe grante për ndërmarrjet më të vogla. 


Më shumë nga rubrika

Kisha “Shën martiri Dhimitri i Selanikut” në qytetin Vidin

Po restaurojnë kisha me një vlerë të madhe kulturore dhe historike

Mbi 2 milionë euro për restaurimin e kishave dhe të banesave e godinave kishtare me një rëndësi kombëtare dha në mbledhjen e vet të fundit të rregullt qeveria. Afro një çerek nga paratë  jepen për konservimin dhe restaurimin e manastirit të..

botuar më 21-04-17 8.10.PD
Takimi i Georgji Rakovskit me Tiho dhe Tonka Obretenovi në qytetin Ruse

Një ekspozitë digjitale në qytetin Ruse prezanton dokumente shumë pak të njohura për jetën dhe veprimtarinë e Rakovskit

Në lidhje me 200 vjetorin nga lindja e Georgi Rakovskit, ekspozita online në qytetin Ruse prezanton dokumente shumë pak të njohura për jetën dhe veprimtarinë e revolucionarit. Administrata e rrethit në qytetin e Danubit specifikon se ekspozita,..

botuar më 21-04-17 7.15.PD

Covid-19 në Bullgari: Dita e 405

Sot hapën dyer qendrat e mëdha tregtare dhe kazinotë Që nga 16 prilli lejohen vizitat në sallat e lojërave të fatit dhe kazinotë, por me përdorim të maksimum 50% prej kapacitetit të tyre. Hiqen edhe kufizimet për punë të objekteve që..

botuar më 21-04-16 5.47.MD