Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Kreditë e shpejta janë përjashtuar nga moratoriumi mbi shtyrjen e kësteve të kredisë

Foto: pixabay.com

Kreditë e shpejta nuk janë përfshirë në moratorium për shtyrjen e pagesës së kësteve të vendosur për shkak të COVID-19, paralajmëruan nga Asociacioni për kreditim përgjegjës jobankar.

Ky produkt i shtrenjtë dhe me rrezik të lartë, i cili nuk ofrohet nga bankat tregtare, është përjashtuar nga udhëzimet e Autoritetit Bankar Evropian, në përputhje me të cilat punojnë Banka Popullore Bullgare dhe bankat tregtare tek ne.

Nga Asociacioni prognozojnë rritje në kërkimin e këtij lloji kreditimi për shkak të pandemisë dhe pasojave të saj ekonomike – shumë njerëz do të mbeten pa punë dhe pa të ardhura për disa muaj. 


Më shumë nga rubrika

Covid-19 në Bullgari: Dita e 410

Do të vazhdojë përdorimi i vaksinës “AstraZeneca” Nuk mendohet për tërheqjen e vaksinës Astra Zeneca. Këtë e deklaroi para BNT drejtori i Agjencisë Ekzekutive për Barnat Bogdan Kirillov. Ai rekomandoi që njerëzit e vaksinuar me Astra Zeneca..

botuar më 21-04-21 7.44.MD

Diskutohen ndryshime në Kodin Zgjedhor me një fokus në bullgarët jashtë vendit

Ndryshimet në Kodin Zgjedhor po diskutohen nga anëtarët e komisionit të ri ligjor parlamentar. Përfaqësuesit e të gjitha grupeve parlamentare përveç BSP dhe DPS paraqitën projektligje të tyre. E përbashkëta në projektligjet e “Ngrihu!..

botuar më 21-04-21 6.54.MD
Maja Manollova

Mbledhja e parë e Komisionit të Përkohshëm Parlamentar për Auditimin e Qeverisë

Komisioni i sapokrijuar i Përkohshëm Parlamentar për Auditimin e Qeverisë për 10 vjet më parë do të punojë në 9 fusha prioritare. Kjo u bë e qartë pas mbledhjes së saj të parë të sotëm. Kryetarja e komisionit maja manollova shpalli se fillojnë me 4..

botuar më 21-04-21 6.24.MD