Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Më të prekur nga kriza janë turoperatorët që organizojnë ekskursione jashtë shtetit

Ministrja e Turizmit Nikolina Angelkova
Foto: BGNES

Ministrja e Turizmit Nikolina Angellkova bëri të ditur se për periudhën nga 13 marsi deri në 1 qershor rreth 300 000 bullgarë kanë bërë rezervime për udhëtime jashtë shtetit, gjë që tregon përmasat e krizës në sferën e turizmit. Sipas studimeve punonjësit e gjysmës së turoperatorëve në vend janë me leje pa pagesë, ose me pagesë. Disa të tjerë kanë në plan të pushojnë nëpunësit e vet, në qoftë se kriza vazhdon. Vetëm 10 për qind kanë ruajtur një pjesë të madhe të punonjësve të vet, theksoi Ministrja e Turizmit dhe përsëri shprehu shpresë që sivjet Bullgaria të ketë stinë të vonshme turistike verore.

Më shumë nga rubrika

Takimi i Georgji Rakovskit me Tiho dhe Tonka Obretenovi në qytetin Ruse

Një ekspozitë digjitale në qytetin Ruse prezanton dokumente shumë pak të njohura për jetën dhe veprimtarinë e Rakovskit

Në lidhje me 200 vjetorin nga lindja e Georgi Rakovskit, ekspozita online në qytetin Ruse prezanton dokumente shumë pak të njohura për jetën dhe veprimtarinë e revolucionarit. Administrata e rrethit në qytetin e Danubit specifikon se ekspozita,..

botuar më 21-04-17 7.15.PD

Covid-19 në Bullgari: Dita e 405

Sot hapën dyer qendrat e mëdha tregtare dhe kazinotë Që nga 16 prilli lejohen vizitat në sallat e lojërave të fatit dhe kazinotë, por me përdorim të maksimum 50% prej kapacitetit të tyre. Hiqen edhe kufizimet për punë të objekteve që..

botuar më 21-04-16 5.47.MD
Presidenti Radev

Ditën e hënë Presidenti Rumen Radev do të zhvillojë konsultime për kabinetin e ri

Në përputhje me Kushtetutën, ditën e hënë, më 19 prill, Presidenti Rumen Radev do të zhvillojë konsultime me përfaqësues të grupeve parlamentare në Legjislaturën e 45 të Kuvendit Popullor, para se t’ia dorëzojë mandatin për formimin e qeverisë..

botuar më 21-04-16 5.00.MD