Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Tashmë mund të bëhen rezervime turistike në platformën “Rizbulo Bullgarinë”

Foto: preotkriibulgaria.bg

Platforma falas e krijuar në ndihmë të biznesit turistik tek ne startoi më 1 qershor. Është krijuar me iniciativë të një zinxhiri prej dyqanesh, ndërsa prapa idesë janë Asociacioni Bullgar i Hoteleve dhe Restoranteve dhe përfaqësues të biznesit turistik në mbarë vendin.

Mbi 450 sipërmarrës privatë kanë paraqitur mundësitë e akomodimit në hotele, janë paraqitur dhe shumë restorante.

Turistët kanë mundësi të rezervojnë në një hotel të veçantë dhe mund të paguajnë si gjatë rezervimit, ashtu dhe pasi mbërrijnë në hotel. Nuk paguhen taksa për rezervimet.

Hotelierët dhe pronarët e restoranteve gjithashtu nuk paguajnë për ofertat e tyre, në rast se i respektojnë standardet e sigurisë në objektet e veta dhe ofrojnë gjellë tradicionale bullgare në lokale. Diçka më tepër – recetat duhet t’u përgjigjen preferencave të turistëve bullgarë, të cilët kërkojnë ushqim cilësor dhe të pastër, të prodhuar në ferma dhe kopshte bullgare.

Më shumë nga rubrika

Turizmi aventuresk pritet që të rikuperohet më shpejt

Deri më 4 vjet më shpejt nga e pritura do të rivendoset industria e turizmit aventuresk në krahasim me atë masiv. Kjo prognozë është e regjistruar në një raport të Organizatës Botërore për Turizmin Aventuresk. Turizmi aventuresk është i lidhur..

botuar më 21-07-25 11.45.PD

Bukuritë e qiellit të natës afër Krapec

Mihaill Minkov është një astro-fotograf dhe dizajner grafik që eksploron misteret e qiellit të natës nëpërmjet foto-objektivit. Ekipi i programit "Izotopia" të BNR-së e sfidoi atë të filmonte July Morning /një traditë në Bullgari e pritjes së..

botuar më 21-07-24 2.35.MD

Sa larg çon "zbutja" e natyrës pranë Shtatë Liqeneve të Rillës?

Loti, Syri, Veshka, Binjaku, Tërfili, Liqeni i Peshkut dhe Liqeni i Poshtëm - jo, nuk do të flasim  për anatomi ose biologji. Do të flasim pak për magjinë, të cilën vetëm natyra mund ta krijojë, kurse ne njerëzit, në synimin tonë të mund ta zbusim,..

botuar më 21-07-22 10.55.PD