Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Bullgaria do të tërheqë turistë nga vendet me situatë analogjike epidemiologjike

Ministrja Angellkova
Foto: BTA

Ministrja e turizmit Nikolina Angellkova diskutoi në bisedime telefonike dhe takime online daljen nga situata e krizës me përfaqësues të institucioneve dhe biznesit në Rumani, Greqi, Gjermani, Poloni, Çeki, Turqi, Izrael dhe nga vende të tjera. “Bashkëbiseduesit tanë pohojnë se perspektiva para Bullgarisë si destinacion turistik është optimiste, sepse është ndër shtetet me masa efektive të parandalimit kundër koronavirusit”, tha Angellkova.

Në bisedimet e saj me turoperatorët prijës nga këto vende ata kanë deklaruar se planifikojnë programet e tyre për fluturime çarter deri në Bullgari për fundin e qershorit dhe fillimin e korrikut 2020.

“Jemi përqendruar mbi turistët bullgarë dhe ata nga vendet fqinje dhe kuptohet mbi miqtë nga tregjet kryesore turistike për Bullgarinë në BE, të cilat kanë situata analogjike epidemiologjike”, shtoi Angellkova.  


Më shumë nga rubrika

Covid-19 në Bullgari: Dita e 207

Nuk pritet mbyllje e të gjitha shkollave për shkak të koronavirusit “Në asnjë mënyrë nuk mund të flasim për vatra të koronavirusit në shkollë. Nu do t’u përgjigjem spekulimeve se kur dhe nëse do të kalojmë tek forma e arsimit në distancë.”..

botuar më 20-09-30 7.40.MD

Protesta antiqeveritare filloi para Pallatit Gjyqësor në Sofje

Nën moton “Ne nuk kemi frikë” në Sofje zhvillohet mbrëmja e 84-të e protestave. Nga iniciativa “Drejtësi për çdo njërin” protestuan para Pallatit Gjyqësor në Sofje me kërkesë për dorëheqjen e Kryeprokurorit Ivan Geshev, të Këshillit të Lartë..

botuar më 20-09-30 7.36.MD

Gjermania i bëri thirrje Maqedonisë së Veriut të zgjidhë çështjet dypalëshe me Bullgarinë

Prioritet i presidencës gjermane të BE-së është që Maqedonia e Veriut të hapë negociatat në dhjetor. Për këtë arsye Shkupi duhet të zgjidhë çështjet dypalëshe me Bullgarinë. Këtë e tha ministri gjerman i punëve të jashtme Hajko Maas gjatë..

botuar më 20-09-30 7.22.MD