Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Falë masës “60/40” janë ruajtur 4 700 vende pune në sektorin e teknologjive të larta

Foto: arkiv

Që nga prilli deri në qershor 277 kompani në një nga industritë më të qëndrueshme në Bullgari – ajo e teknologjive të larta, kanë përdorur programin qeveritar kundër krizës “60/40”. Sipas të dhënave të agjencive të specializuara për studime biznesi në këtë fushë me 1,5 mln eurot e siguruara nga shteti sektori ka arritur të rruajë 4 700 vende pune.

Firmat e miratuara për subvencion janë nga biznesi i vogël dhe i mesëm (37%) dhe nga mikro-ndërmarrjet (62%). Degët e kompanive të mëdha për hardware dhe software nuk e kanë përdorur këtë mundësi. 

Sipas analistëve një vend pune në sektorin teknologjik jep mesatarisht 7,5 mijë euro në formën e tatimeve, kurse në sektorin e softuerit – mbi 12 mijë euro. Prandaj është kaq e rëndësishmja ruajtja e vendeve të punës në këtë fushë – ajo do të sjellë afro 50 mln euro të ardhura në buxhet. Më shumë nga rubrika

Afro 2/3 prej bullgarëve janë duhanpirës

Sipas një studim të “Organizatës Kombëtare të Pacientëve” 59% e bullgarëve të moshës nga 19 deri në 64 vjeç janë duhanpirës. Pothuajse të gjithë prej të anketuarve pinë cigare dhe shumë pak prej tyre përdorin produkte duhani pa tym, ose cigare..

botuar më 20-08-11 7.16.MD

Protestat dhe përgatitja për zgjedhje – një kombinim 2 në 1

Në sfondin e protestave që po vazhdojnë në vend dhe jashtë shtetit me qëllim dorëheqjen e qeverisë në krye me kryeministrin Bojko Borisov dhe të kryeprokurorit Ivan Geshev disa shohin fillimin e retorikës zgjedhore. Çfarë po ndodh në hapësirën shoqërore..

botuar më 20-08-11 3.35.MD

Krasimir Baçev nga Çekia: Ka probleme në komunikimin me shtetin

“Unë nuk pushoj së punuari dhe së menduari për Bullgarinë, sepse merrem me transport autobusi dhe çdo ditë  jam në kontakt me dhjetëra bullgarë, të cilët udhëtojnë midis Çekisë dhe Bullgarisë.  Çdo ditë këtu vijnë njerëz, të dëshpëruar nga jeta të..

botuar më 20-08-11 2.47.MD