Programi i ditës

Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

BE-ja siguron 4 milionë euro për transport më të pastër urban në Sofje

Foto: BNR, arkiv

Sofja do të marrë 3 712 553 euro për përpunimin e një sistemi për transport më të pastër publik. Bëhet fjalë për të ashtuquajturin “transport të gjelbër sipas kërkesës”, i cili do të përdoret për here të parë në Evropë.

Sistemi parashikon itinerare për autobusët elektrikë, të cilët do të lëvizen në përputhje me nevojat e qytetarëve, duke përdorur “korridore të gjelbra”. Një aplikacion mobil do të mbledhë të dhëna për itineraret më të dobishme të lëvizjes së autobusëve dhe qëllimi është që të transporti urban të përdoret prej gjithnjë e më shumë njerëzve. Objektiva tjetër është optimizmi i çmimit dhe një formë më e përshtatshme të pagesës. Kjo do të çojë në përdorim më të kufizuar të automjeteve personale dhe më pak bllokime të trafikut. 


Më shumë nga rubrika

Trofta ballkanike është një specie e rrezikuar për të cilën ekziston një fushatë edukative e mbarështimit

Një shtrirje lumi 10 kilometrash, degë e lumit Iskër, ishte e pajisur me 10 000 trofta të vogla, në edicionin e sivjetshëm të nismës “Jepi shans troftës ballkanike”. Trofta ballkanike është ndër speciet më të rrezikuara të peshkut,prandaj kjo..

botuar më 21-10-17 7.25.PD

Vërtetësi, besim, kujtesë dhe patriotizëm - fjalët kyçe të Takimit Botëror të Mediave Bullgare

Një kohë të pazakonshme dhe një vend të pazakonshëm kanë zgjedhur organizatorët për zhvillimin e takimit të 16 Botëror të Mediave Bullgare. Në vend gjatë periudhës së pranverës, sivjet ai zhvillohet nga data 16 deri më 19 tetor, në prag të festës..

botuar më 21-10-16 9.05.PD

Një portal online mbledh së bashku qytetarët, autoritetet lokale dhe institucionet evropiane

Projekti “TheMayor.EU–Portali Evropian për qytetet dhe qytetarët” u bë mbajtësi bullgar i Çmimit për qytetar evropian 2021. Çmimi jepet nga Parlamenti Evropian për kontribut   në promovimin e mirëkuptimit dhe integrimit të mirë midis qytetarëve nga..

botuar më 21-10-13 12.52.MD