Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Bullgaria aderohet me Mekanizmin Unik të Ristrukturimit

Foto: arkiv

Bullgaria aderohet me Mekanizmin Unik të Ristrukturimit, njoftoi Banka Kombëtare Bullgare. Nga 1 tetori 2020 Banka Qendrore Evropiane merr mbikëqyrjen e drejtpërdrejtë mbi institucionet financiare bullgare nëpërmjet Këshillit Unik të Ristrukturimit. Këshilli mbron stabilitetin financiar dhe tatimpaguesit duke hartuar plane për ristrukturimin dhe menaxhimin e bankave me probleme. Bankat në Bullgari do të paguajnë kuota në Fondin Unik të Ristrukturimit. Banka Kombëtare Bullgare do të ketë përfaqësues në Sesionin Plenar dhe në Sesionin Ekzekutiv të Zgjeruar të Këshillit Unik të Ristrukturimit me të drejta dhe detyrime të barabarta me anëtarët e tjerë, duke përfshirë edhe të drejtën e votës.


Më shumë nga rubrika

Cvetan Simeonov

Biznesi pezullon projektet investuese

Biznesi pezullon projektet investuese, tha para BNR-së Kryetari i Dhomës Ekonomike Tregtare Cvetan Simeonov. Tashmë ka tkurrje të prodhimeve, do të fillojnë shkurtime. Masa 60:40 nuk ndikoi në mënyrën më të mirë. Del se ata që punojnë..

botuar më 20-08-05 12.54.MD
Ministri i Ekonomisë Llëçezar Borisov

Dorëzuan certifikata investimi për 55 mln euro

Ministri i Ekonomisë Llëçezar Borisov dorëzoi 4 certifikata për investime të klasës “A”, bëri të ditur Zyra e Shtypit pranë Ministrisë. “Harmony 2012” në Kërxhali investon 23 mln euro në një instalim për përpunimin e materialeve që përmbajnë..

botuar më 20-08-04 2.02.MD

A do të shpëtojë TVSH-ja e pakësuar degët nga falimentimi

Në sfondin e protestave antiqeveritare, kabineti pakësoi përkohësisht nga 20 deri më 9% normën e tatimit për verën dhe për birrën në lokale. Motivi i grupeve parlamentare të “Patriotëve të Bashkuar” dhe “Volja”, të cilat e parashtruan këtë kërkesë, qe..

botuar më 20-08-04 1.34.MD