Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Muzeu i Shkencave Natyrore ofron shëtitje 3D nëpër arkivat e tij

Muzeu i Shkencave Natyrore
Foto: Ani Petrova

Muzeu i Shkencave Natyrore pranë Akademisë Bullgare të Shkencave në Sofje tashmë u ofron adhuruesve të shkencave natyrore një shëtitje virtuale 3D.

Në një sipërfaqe prej 1800 metrash katrorë janë paraqitur mostra të shumëllojshmërisë biologjike dhe minerale të Tokës, kampione nga Hëna, si dhe modeli i një meteoriti nga Marsi...

Ndër eksponatet më tërheqëse në Muze është ariu i murrmë – mbajtës i një medaljeje në Ekspozitën Botërore të Gjuetisë në Berlin në vitin 1937.

Mund të shihen lloje të rralla, madje lloje tashmë të zhdukura të kafshëve në Bullgari, si Foka e Mesdheut (Monachus monachus) dhe një lloj i rrallë i hutës - Gypaetus barbatus, njoftojnë nga Muzeu.

Radio Bullgaria ju fton të bëni edhe ju një shëtitje KËTU!

Më shumë nga rubrika

Në Bullgari vdekshmëria nga Covid-19 po pakësohet

Bullgaria zë vendin e 25 për nga sëmundja nga koronavirusi dhe vendin e 8 për nga vdekshmëria në Bashkimin Evropian, njoftoi kryeinspektori shtetëror i shëndetësisë Angell Kunçev në brifingun e Shtabit  Operativ Kombëtar. Sipas fjalëve të tij, çdo ditë..

botuar më 20-10-01 3.38.MD

Me prani fizike ose online – viti akademik në universitete filloi

Një vit të ndryshëm akademik fillojnë universitetet në Bullgari. Për herë të parë fushatat e kandidat-studentëve u zhvilluan në një mjedis nga larg, kurse pasi evituan sfidat të punojnë krejtësisht në një mjedis të tillë nga larg, menaxherët e shkollave..

botuar më 20-10-01 2.34.MD

Më shumë fëmijë bullgarë në shkollat e së dielës në Stamboll dhe në Edrene

90 fëmijë do të frekuentojnë shkollat bullgare të së dielës në Turqi gjatë vitit të ri shkollor. Njëra shkollë është në Stamboll, tjetra në Edrene. Në Shkollën e Ekzarkisë Bullgare në Stamboll nuk mësojnë vetëm fëmijë. Aty ofrohet edhe mësimi i..

botuar më 20-10-01 7.05.PD