Programi i ditës
Radioja Kombëtare Bullgare © 2022 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Ultramaratonisti Vlladimir Stavrev popullarizon itinerarin më të gjatë turistik në Bullgari

Vrapuesi Vlladimir Stavrev
Foto: Denisllav Dimov

Ultramaratonisti Vlladimir Stavrev filloi vrapimin e një distance prej 721 kilometrash në itinerarin “Danubi Ultra” i cili është paralel i rrjedhës së lumit Danub nga fshati Kudelin deri në fshatin Duran Kullak pranë Detit të Zi. Maratonisti tashmë ka kaluar përmes qytetit Mezdra, para kësaj edhe përmes qyteteve Vidin, Dunavci, Llom Kozlloduj, etj. Pritet që në kuadrin e një jave ai të kalojë tërë itinerarin.

Vlladimir Stavrev ka qëllim të kalojë trasenë më të gjatë turistike në Bullgari – itinerarin për çiklistë “Danubi Ultra”, që të popullarizojë mbi 100 vendbanimet në trase.

Në sajtin e organizatorëve ka një hartë ku vëzhgohet online lëvizja e vrapuesit.

Më shumë nga rubrika

Foto: Facebook /Shenjtorët Konstantin dhe Elena

Vendpushimi “Shenjtorët Konstandini dhe Elena” shënon festën e tij me një program të pasur

Vendpushimi ynë më i vjetër detar “Shenjtorët Konstandin dhe Elena” do ta pres festën e vet me një kalendar mjaft të pasur ngjarjesh dhe propozimesh atraktive për pushime dhe përjetime kulinarie. Festimet fillojnë më 21 maj në orën 9 të mëngjesit..

botuar më 22-05-21 6.05.PD

"Didactico – eko-shtegu argëtues për fëmijë" ose turizëm në bazë të shembullit italian rreth Maxhares

Fshati piktoresk i Rilës - Maxhare është gati të fitojë një atraksion të ri. Në një kohë sa më të shkurtër do të zhvillohet ndërtimi i një eko-shtegu arsimor për fëmijët. Për këtë qëllim do të ndërtohen ura prej druri mbi lum, do të përdoren pemë të..

botuar më 22-05-20 7.15.PD

Ekskursione me kauza ose si të mbështesim mbrojtjen e natyrës së egër në Bullgari

Turizmi i qëndrueshëm prej kohe nuk është një synim i paqartë në horizont. Në vendin tonë një sërë projektesh dhe nismash prej vitesh predikojnë të ashtuquajturin “udhëtim të ngadalshëm” me një gjurmë minimale karboni, miqësor me mjedisin dhe në..

botuar më 22-05-18 7.15.PD