Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Një festival graffiti e transformon pamjen e nënkalesës në Stacionin Qendror Hekurudhor në Sofje

Foto: BTA

GRAFF EXPRESS mbërrin në Stacionin Qendror të Sofjes, për të përmbushur me ngjyrë dhe mesazhe hapësirën e qytetit. Në edicionin e parë të art festivalit 8 artistë profesionalë bullgarë do të punojnë në nënkalesën e stacionit hekurudhor mbi një krijim të përbashkët konceptual, i cili e trajton vendin nëntokësor si një udhëkryq të njerëzve dhe të fateve dhe kryeqytetin si një qytet mikpritës multikulturor. Projekti do të dërgojë mesazhin për tolerancë në marrëdhëniet e përbashkëta dhe të bashkëjetesës, që të mund përmes gjuhës së artit Sofja të afirmohet si një qytet i tolerancës. Me të po kështu “do të ikë ndjenja gri”, sepse mbishkrimi modern mural ka forcën të frymëzojë për një jetë të re dhe bukuri, besojnë organizatorët e festivalit. Rezultati i transformimit krijues në një sipërfaqe prej  300 metrave katrorë të nënkalesës e cila lidh stacionin e autobusit dhe metronë, do të transmetohet live më 13 gusht.

Më shumë nga rubrika

Mbarështimi i buajve në Rodopet – të gjallërosh një traditë

Një lulëzim gjatë viteve të fundit tek ne po përjeton mbarështimi i buajve. Mesatarisht midis 4 dhe 8% për vit shtohet numri i buajve të  rritur në Bullgari, llogarisin nga Shoqata Kombëtare Bullgare për mbarështimin e buajve. Sipas kryetares së..

botuar më 20-09-18 3.54.MD
Kështjella

“Me Ditët e Zanateve” shënohen në Vidin "Ditët Evropiane të Trashëgimisë"

“Ditët e Zanateve” do të zhvillohen në Vidin në kështjellën e vjetër "Baba Vida" /“Gjysha Vida”/ me bashkëpunimin e Bashkisë dhe të Muzeut Historik Regjional. Më 19 dhe 20 shtator zanatçinjtë do të prezantojnë prodhimin e vet në oborrin e..

botuar më 20-09-18 12.49.MD

Banka Botërore: Po ulet cilësia e arsimit bullgar

Ulje e cilësisë së arsimit te ne gjatë dekadës së fundit – këtë konstatim e bëri Banka Botërore në aktualizimin e fundit të Indeksit të Kapitalit Njerëzor. Indeksi prognozon se çfarë është shansi i një fëmije ta zhvillojë potencialin e tij dhe të..

botuar më 20-09-17 1.59.MD