Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Kartolina të fëmijëve bullgarë do të fluturojnë në kozmos

Raketa New Shepard e kompanisë Blue Origin
Foto: Blue Origin

Bullgaria bëhet pjesë e programit ndërkombëtar “Posta Kozmike”, në saje të të cilit në periudhën 15 shtator – 23 tetor nxënësit bullgarë do të mund të dërgojnë kartolina me mesazhe të veta në Kozmos, bëri të ditur BTA. Ato do të fluturojnë me raketën New Shepard, e cila është e përpunuar nga kompania e Jeff Bezos Blue Origin.

Lajmëtarë të posaçëm do të vizitojnë çdo një shkollë, që të grumbullojnë mesazhet e nxënësve. Ato do të lëshohen edhe në kutinë postare – një mini-raketë, e dislokuar në qendrën shkencore për fëmijë “Muzejko” në Sofje.

Çdo një nxënës do të marrë mbrapsht kartolinën e vet me vulën “I fluturuar në Kozmos”.


Më shumë nga rubrika

Shpallën klasifikimin e kandidatëve për studentë jashtë Bullgarisë për shkallën master

Ministria e Arsimit shpalli klasifikimin e parë të kandidat-studentëve bullgarë që jetojnë jashtë Bullgarisë, si dhe të shtetasve të Maqedonisë së Veriut, të cilët do të bëjnë studime pë shkallën Master pasi kanë mbaruar arsimin e tyre të lartë në..

botuar më 20-10-20 4.00.MD

Bashkimi Evropian i drejtoi Bullgarisë pyetje në lidhje me marrjen e nënshtetësisë kundrejt investimeve

Në një letër dërguar Bullgarisë Komisioni Evropian shprehu shqetësime ndaj regjimit të dhënies së nënshtetësisë kundrejt investimeve. Brukseli kërkon nga Sofja hollësi suplementare për këtë praktike. Qeveria bullgare disponon një muaj..

botuar më 20-10-20 3.45.MD

Një Qendër Logjistike Kombëtare do të koordinojë luftimin e Covid-19

Që nga java e ardhshme në Bullgari nis punë Qendra Logjistike Kombëtare. Detyra e saj do të jetë të përmirësohet komunikimi midis hallkave të ndryshme shëndetësore dhe kujdesi mjekësor për pacientët me koronavirus. Qendra do të punojë 24 orë..

botuar më 20-10-20 12.16.MD