Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Pesë banka tregtare bullgare kalojnë nën mbikëqyrjen e Bankës Qendrore Evropiane

Radosllav Milenkov
Foto: BGNES

Pesë banka tregtare bullgare kalojnë nën mbikëqyrjen e drejtpërdrejtë të Bankës Qendrore Evropiane nga 1 tetori 2020, njoftoi BNR.Kjo është pjesë e bashkëpunimit të Bankës Popullore Bullgare dhe institucionit financiar evropian në rrugën drejt aderimit të Bullgarisë në eurozonë dhe e pranimit të euros.

Ky bashkëpunim do të përfshijë edhe mbikëqyrjen e bankave më të vogla, të cilat mbeten nën kontrollin e drejtpërdrejtë të Bankës Popullore Bullgare. Nëndrejtori i Bankës Popullore Bullgare Radosllav Milenkov do të prezantojë vendin në Këshillin Mbikëqyrës të Bankës Qendrore Evropiane me të drejtë vote.


Më shumë nga rubrika

54% rritje e investimeve të drejtpërdrejta të huaja

Investimet direkte të huaja në vend në periudhën janar-korrik janë 1.4 mlrd euro. Në krahasim me periudhën e njëjtë të vitit 2019 rritja e tyre është me 494,8 mln euro, ose 54,2%, bëri të ditur Banka Popullore Bullgare. Vetëm për muajin korrik..

botuar më 20-09-18 3.45.MD

Përse optimizmi në ekonomi filloi të sprapset përpara realizmit

Statistikat mbi rastet e sëmundjes  me Covid-19 në Bullgari dhe në të gjithë botën janë jashtëzakonisht të ndryshueshme dhe vazhdimisht shënojnë ngritje dhe zbritje. Po kaq e paparashikueshme dhe plotë me befasi të panjohura është dhe kriza..

botuar më 20-09-17 11.10.PD

Optimizëm i matur për marrëdhëniet ekonomike bullgaro-turke në sfondin e Covid-19

Pandemia nga Covid-19 preku të gjithë ekonominë botërore, kurse milionë njerëz humbën punën e vet. Kriza çoi deri në ngushtimin e konsumit, deri në ndërprerjen e prodhimeve dhe deri në ndërprerjen e vargjeve tanimë të ndërtuara për furnizime...

botuar më 20-09-16 9.58.PD