Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Ditët Evropiane të Trashëgimisë

Teatri Popullor "Ivan Vazov"
Foto: Ani Petrova

Me mbi 300 aktivitete Bullgaria përfshihet më 19 dhe 20 shtator në iniciativën “Ditën Evropiane të Trashëgimisë” – një projekt i përbashkët i Këshillit të Evropës dhe i Komisionit Evropian.

Me moton “Evropa, trashëgimi e përbashkët” mbi 35 godina me vlerë të lartë arkitekturore hapin dyer për vizituesit. Ndër to janë sinagoga, xhamia, Seminari Teologjik i Sofjes, Teatri Popullor "Ivan Vazov", Universiteti i Sofjes "Shën Klementi i Ohrit". Programi përfshin gjithashtu turne tematikë në Sofje.

Sofja përfshihet edhe në Javën Evropiane të Mobilitetit. Në fundjavë në vende të ndryshme të Sofjes çdonjëri që dëshiron mund të provojë të lëvizet me skuter, ose me biçikletë elektronike.


Më shumë nga rubrika

Nuk mjaftojnë mjekët në vijë të parë

Mangësia serioze e mjekëve në vijë të parë është problemi më i madh, përpara të cilit është i drejtuar sistemi shëndetësor në Bullgari, informoi ministri i shëndetësisë Kostadin Angjelliov në brifingun e Shtabit Operativ Kombëtar. “Që të gjithë..

botuar më 20-10-22 2.33.MD

Një video prezanton Bullgarinë si IT qendër me tradita

Një kompani bullgare përhapi video kushtuar sektorit teknologjik në Bullgari, bëri të ditur Radio Sofja e BNR-së. Videoja prezanton përvojën dhe traditat shumëvjeçare të vendit tonë në fushën e inovacioneve. Janë përfshirë shembuj më të ndryshëm,..

botuar më 20-10-21 2.12.MD

Pse një holandez dëshiron ndryshim të rendit politik në Bullgari?

Në qoftë se një milion bullgarë bashkohen rreth prioriteteve kryesore për zhvillimin e vendit të vet, në skenën politike do të dalin profesionistë, të cilët të punojnë për kauzën “Bullgaria”. Në këtë beson holandezi Patrick Smithuis , i cili që nga..

botuar më 20-10-21 12.09.MD