Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Ministria e Punëve të Brendshme me pozitë të vet për kazusin “Selahattin Ürün”

Godina e MPB-së në Sofje
Foto: Ani Petrova, BNR

Lidhur me disa publikime manipuluese për veprime të paligjshme të nëpunësve të drejtorisë “Migracioni” – për “dëbim” dhe “deportim” në Republikën e Turqisë të një shtetasi turk MPB-ja deklaron kategorikisht se ato nuk u përgjigjen së vërtetës, transmetoi BTA.

Për shtetasin e huaj Selahattin Ürün, i cili gjendejpaligjshëmnë territorin eBullgarisë pas vuajtjes së dënimit 9 muaj burgim është aplikuar masa “kthim deri në vendin e origjinës” në zbatim të Marrëveshjes për Riatdhesim mes BE-së dhe Republikës së Turqisë.

Personit i është refuzuar statusi i refugjatit dhe ndaj tij është parashikuar masa “kthim deri në vendin e origjinës” në përputhje me nenin 41 të Ligjit për të huajit në Republikën e Bullgarisë.

Pas lidhjes së Marrëveshjes për Riatdhesim midis BE-së dhe Republikës së Turqisë, që nga viti 2016 deri tani nga territori i Bullgarisë janë ekstraduar 431 persona, të cilët kanë banuar ilegalisht në vend.

Më shumë nga rubrika

Covid-19 në Bullgari: Dita e 267

Parashikojnë TVSH zero për vaksinat kundër Covid-19 Korrigjimi në Ligjin për TVSH-në është parashtruar në Parlament, ndërsa përmasa do të jetë në fuqi deri në fund të 2022-ës, transmetoi BTA. Kryeministri Bojko Borisov deklaroi më herët se..

botuar më 20-11-29 5.35.MD
Godina e Akademisë Ushtarake Mjekësore

Një grup i dytë vullnetarësh do t’i ndihmojnë mjekët në spitalet ushtarake

Një grup i dytë prej ushtarakësh nga formacione të ndryshme ushtarake të ushtrisë bullgare do të përfshihen nga 30 nëntori në luftimin e Covid-19, duke i ndihmuar mjekët e Akademisë Ushtarake Mjekësore. Vullnetarët janë shpërndarë në Akademinë..

botuar më 20-11-29 4.47.MD

Parashikojnë TVSH zero për vaksinat kundër Covid-19

Korrigjimi në Ligjin për TVSH-në është parashtruar në Parlament, ndërsa përmasa do të jetë në fuqi deri në fund të 2022-ës, transmetoi BTA. Kryeministri Bojko Borisov deklaroi më herët se vaksinimi kundër Covid-19 do të jetë falas dhe sipas..

botuar më 20-11-29 2.44.MD