Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

10% rritje e shpenzimeve për pagat

Foto: arkiv

Megjithë krizën për shkak të pandemisë së Covid-19 shpenzimet e biznesit dhe të shtetit për pagat po rriten. Sipas Institutit Kombëtar të Statistikave gjatë tremujorit të dytë të vitit shpenzimet e përgjithshme për një orë pune të punuar janë rritur mesatarisht 9.9% në krahasim me periudhën e njëjtë të vitit të kaluar.

Në industri rritja është 10.7%, në shërbime – 9%, ndërsa në ndërtim – 6%. Më e lartë është rritja në sektorët e “Pasurive të patundshme” – 24%, në “Arsim” – 19% dhe në “Industrinë nxjerrëse” – 13.5%. Më pak rriten paratë në sektorët më të prekur nga kriza – “Hotelet dhe restorantet” – 3.4%.


Më shumë nga rubrika

Kompanitë do ta vazhdojnë punën në distancë edhe pas pandemisë

¼ prej firmave bullgare kanë aplikuar kushte të zhdërvjellëta të punës për shkak të Covid-19. E njëjta përqindje prej firmave janë gati t’i vazhdojnë masat edhe pas krizës. Prognoza është që të mbeten të punojnë në distancë 50% prej nëpunësve,..

botuar më 20-10-30 12.28.MD

Teori optimiste për bujqësinë bullgare

Menaxhimi i rrezikut në bujqësi është një aspekt i rëndësishëm për zhvillimin e qëndrueshëm të sektorit. Përveç klimës dhe sëmundjeve, të cilat janë rreziqet kryesore në rritjen e bimëve dhe në blegtorinë, një   faktor tjetër hyn në ekuacion –..

botuar më 20-10-29 3.21.MD

Pas fundit të krizës në skenë do të dalin sipërmarrësit socialë

Afro 4700 organizata te ne e quajnë veten ndërmarrje sociale dhe me veprimtarinë e tyre kontribuojnë për 1-2% prej Produktit të Brendshëm Bruto. Në të njëjtën kohë sektori i ekonomisë sociale dhe solidare me Bashkimin Evropian formon 7-8% prej prodhimit..

botuar më 20-10-28 6.05.PD