Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Dita e 75 e protestave antiqeveritare në Sofje

Foto: BGNES

Në Sofje, si zakonisht në orën 19.00 në vendin e zakonshëm para godinave të administratës së Presidencës, Parlamentit dhe qeverisë u thirr protestë antiqeveritare. Të pakënaqurit, të cilët duan dorëheqjen e Kryeministrit, të Kryeprokurorit dhe shpërndarjen e Parlamentit grumbullohen si pjesë e përgatitjes së tyre për të ashtuquajturën “kryengritje e Madhe Popullore” më 22 shtator. Dita është festë zyrtare e pavarësisë bullgare dhe është ditë pushimi në vend.

Liderët e protestës, e ashtuquajtura “Trio e Helmuar” u bënë thirrje pjesëmarrësve në “Kryengritjen e Madhe” për t’u armatosur me vezë dhe domate, transmetoi BNR.

Më shumë nga rubrika

Bashkimi Evropian i drejtoi Bullgarisë pyetje në lidhje me marrjen e nënshtetësisë kunddejt investimeve

Në një letër dërguar Bullgarisë Komisioni Evropian shprehu shqetësime ndaj regjimit të dhënies së nënshtetësisë kundrejt investimeve. Brukseli kërkon nga Sofja hollësi suplementare për këtë praktike. Qeveria bullgare disponon një muaj që t’i..

botuar më 20-10-20 3.45.MD

Bullgarët janë për ndërlidhjen e mjeteve evropiane me sundimin e ligjit

78% e bullgarëve janë të mendimit se aksesi tek fondet evropiane duhet të ndërlidhet me superioritetin e ligjit , tregon studimi sociologjik i Kantar për Parlamentin Evropian, transmetoi BTA. 43% e bullgarëve e përkrahin plotësisht rregullën,..

botuar më 20-10-20 3.34.MD

Këshillat e ekspertëve përkrahin mbajtjen e maskave në të hapur

Këshillat e ekspertëve të epidemiologjisë dhe të sëmundjeve infektive pranë Ministrisë së Shëndetësisë përkrahin mbajtjen e maskave në të hapur. Kjo u bë e qartë pas mbledhjes së sotme online. Ekspertët diskutuan mundësinë për uljen e karantinës së..

botuar më 20-10-20 2.12.MD