Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Nënpresidentja Jotova shpalli iniciativën “Bullgaria e zgjuar”

Ilijana Jotova
Foto: arkiv

Nënpresidentja Ilijana Jotova shpalli iniciativën “Bullgaria e zgjuar”. Qëllimi i saj është të inkurajojë bullgarët e diasporave jashtë shtetit pavarësisht nga mosha të shprehin lidhjen e tyre me Bullgarinë, me të kaluarën dhe të ardhmen e saj. Ata mund të tregojnë ose të prezantojnë gjithçka e cila i mbush me forcën dhe me sedrën se janë bullgarë.

Iniciativa është një vazhdim i forumit virtual me rastin e 24 majit “Të gjithë popujt pa libra janë lakuriq!”

Ata që dëshirojnë të përfshihen në nismën e re “Bullgaria e zgjuar” mund të dërgojnë video incizime deri në 3 minuta. Për skenë të forumit virtual Nënpresidentja Jotova prapë siguron kanalin e saj në You Tobe dhe faqen zyrtare në Facebook.

Incizimet pranohen deri më 25 tetor në budnabg@gmail.com .

Finali është më 1 nëntor - Dita e Iluministëve Popullorë.


Më shumë nga rubrika

Një video prezanton Bullgarinë si IT qendër me tradita

Një kompani bullgare përhapi video kushtuar sektorit teknologjik në Bullgari, bëri të ditur Radio Sofja e BNR-së. Videoja prezanton përvojën dhe traditat shumëvjeçare të vendit tonë në fushën e inovacioneve. Janë përfshirë shembuj më të ndryshëm,..

botuar më 20-10-21 2.12.MD

Pse një holandez dëshiron ndryshim të rendit politik në Bullgari?

Në qoftë se një milion bullgarë bashkohen rreth prioriteteve kryesore për zhvillimin e vendit të vet, në skenën politike do të dalin profesionistë, të cilët të punojnë për kauzën “Bullgaria”. Në këtë beson holandezi Patrick Smithuis , i cili që nga..

botuar më 20-10-21 12.09.MD

Shpallën klasifikimin e kandidatëve për studentë jashtë Bullgarisë për shkallën master

Ministria e Arsimit shpalli klasifikimin e parë të kandidat-studentëve bullgarë që jetojnë jashtë Bullgarisë, si dhe të shtetasve të Maqedonisë së Veriut, të cilët do të bëjnë studime pë shkallën Master pasi kanë mbaruar arsimin e tyre të lartë në..

botuar më 20-10-20 4.00.MD