Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Kartëmonedhat prej letre me vlerë dy leva dalin nga qarkullimi

Foto: arkiv

Që nga data 1 janar 2021 kartëmonedhat prej letre me vlerë dy leva dalin nga qarkullimi. Vendimi është i Këshillit Drejtues të Bankës Popullore Bullgare, njoftoi reporterja Marta Mlladenova.

Aktualisht janë në qarkullim emisionet e 1999-ës dhe 2005-ës, por bankënotat prej letre gradualisht po zëvendësohen nga monedhat prej metali.

Kartëmonedhat prej letre mund të këmbehen me monedha me nominalin e njëjtë, pa taksa dhe kufizime të sasisë, shtoi Banka Popullore Bullgare.

Më shumë nga rubrika

Nikolla Karavasilev

Gjimnazistët bullgarë janë në elitën botërore të shkencave natyrore

“Është shumë e natyrshme që kinezët dhe indianët të kenë medalje të arta nga olimpiadat në fizikë dhe astrofizikë, sepse aty jeton 20% nga popullsia botërore, por është e mbinatyrshme që Bullgaria e vogël të renditet krahas tyre. Nga ana statistikore në..

botuar më 20-10-30 12.21.MD

Shtetësia bullgare mund të përfitohet kundrejt investimeve afatgjata

Deputetët miratuan në lexim të parë korrigjimet në Ligjin për nënshtetësinë bullgare. Ato parashikojnë marrjen e nënshtetësisë bullgare kundrejt investimeve afatgjata dhe krijimit të vendeve të punës. Këta hapa u ndërmorën pas kritikave të..

botuar më 20-10-29 4.55.MD

Rritje rekorde e pacientëve me Covid-19 dhe e vdekjeve

Një rritje rekorde e pacientëve të sëmurë nga koronavirusi gjatë 3 ditëve të fundit me 220 të prekur në çdo 100 mijë veta dhe një rritje e madhe e rasteve me vdekje me rreth 50% - këto të dhëna u parashtruan në brifingun e Ministrisë së Shëndetësisë...

botuar më 20-10-29 2.34.MD