Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Ditën e 100 të protestave po përgatitet Kryengritja e re e Madhe Popullore për datën 16 tetor

Foto: BGNES

Sonte protestuesit do të demonstrojnë ditën e 94 me kërkesa të pandryshuara – dorëheqje të qeverisë dhe të kryeprokurorit. Ditën e 16 tetorit, kur bie ditën 100 të protestave, parashikohet Kryengritja e re e Madhe Popullore.

Si çdo mbrëmje ditën e djeshme e 93-të të protestave demonstruesit u mblodhën në hapësirën që formohet midis godinave që janë seli e pushtetit. Një përfaqësues i “Trios Helmuese” citoi të dhëna se besimi te parlamenti është 7 për qind, ndërsa në prokurori 12 për qind.


Më shumë nga rubrika

Covid-19 në Bullgari: Dita e 264

Planifikojnë vaksinim kundër Covid-19 Qeveria po propozon lidhjen e një kontratë për blerjen e vaksinës Janssen kundër koronavirusit, sipas një projektvendimi të Këshillit të Ministrave, i cili është paraqitur në parlament. Propozohet që..

botuar më 20-11-26 6.15.MD

Masa “Punësim për ty” do të përkrahë emërimin e të papunëve

Që nga sot biznesi mund të aplikojë në kushte më të favorshme në kuadrin e masës “Punësim për ty”, në kuadrin e së cilës sigurohet punësim i subvencionuar për të papunët. Për këtë qëllim janë siguruar 160 mln leva (82 mln euro) dhe janë shpërndarë..

botuar më 20-11-26 5.22.MD

KE-ja miratoi ridrejtimin e 511 milion euro për të ndihmuar ekonominë bullgare

Komisioni Evropian ka miratuar një ndryshim në programin bullgar “Inovacionet dhe Konkurrenca”, i cili do të lejojë mobilizimin e 511 milion euro nga Fondi Evropian i Zhvillimit Rajonal dhe Fondi i Kohezionit. Ata do ta ndihmojnë ekonominë bullgare..

botuar më 20-11-26 2.25.MD