Do të zhvillojmë bisedime me SHBA-në për ndërtimin e një kapaciteti të ri bërthamor

Temenuzhka Petkova
Foto: BTA

Qeveria i ka dhënë leje Holdingut Energjetik Bullgar për të biseduar me kompani amerikane, të cilat punojnë në sferën e energjetikës bërthamore.

Qëllimi është që të studiohen mundësitë për ndërtimin e një kapaciteti të ri bërthamor në centralin atomik “Kozlloduj”, tha Ministrja e Energjetikës Temenuzhka Petkova në një briefing në Këshillin e Ministrave.

Vendimi është rrjedhim në vend të parë i politikës së qëndrueshme të BE-së për arritjen e nivelit zero të emisioneve deri në vitin 2050, sqaroi Ministrja.


Më shumë nga rubrika

Ekaterina Zaharieva

Po flitet për “modelin bullgar” të përballimit të pandemisë

Kriza ka treguar se nuk ka asnjë vend që mund ta kapërcejë pandeminë më vete. Bota po flet për “modelin bullgar”, për ekuilibrin që gjetëm që të mbrojmë jetën e njerëzve pa e mbyllur ekonominë, tha Zëvendëskryeministrja dhe Ministre e Jashtme..

botuar më 21-03-02 10.50.PD

Ministrja e Jashtme dekori studentët më të mirë të huaj

Zëvendëskryeministrja dhe Ministre e Jashtme Ekaterina Zaharieva dekoroi studentët më të mirë të huaj në konkursin “Student i Vitit”. Çmimi përcaktohet nga Përfaqësimi Kombëtar i Këshillave Studentorë në Bullgari. Ministrja tregoi se si në..

botuar më 21-03-02 9.20.PD

Rritje e shpejtë e rasteve të reja të Covid-19

2588 janë rastet e reja të koronavirusit për 24 orët e fundit në Bullgari, që është numri më i lartë që nga fillimi i vitit. Rastet e reja përbëjnë 16% të të gjitha 16 179 testeve të kryera, sipas Portalit të Unifikuar të Informacionit. Me to numri..

botuar më 21-03-02 9.01.PD