Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Mbyllin lokalet e natës në Sofje

Jordanka Fandëkova
Foto: BGNES

Për dy javë mbyllen lokalet e natës në Sofje. Këtë e tha kryetarja e bashkisë së Sofjes Jordanka Fandëkova. Vendimi u miratua nga shtabi bashkiak i krizës dhe Inspektorati Shëndetësor i Kryeqytetit.

Universiteteve u rekomandohet të kalojnë te studimi online, ndërsa punëdhënësve –nëpunësit të punojnë nga distanca atje ku është e mundshme.

Rritja e numrit të të hospitalizuarve dhe atyre që kanë nevojë për mjekim në pavijonet intensive përbën një sfidë serioze për sistemin shëndetësor të qytetit, paralajmëroi Fandëkova.

Ajo theksoi, se ritmi i lartë i rritjes së numrit të të inferktuarve e vuri Sofjen në zonën e kuqe. Prandaj është e domosdoshme të bëhet çmos për të ndërprerë këtë proces.

Vazhdon kontrolli i përforcuar për mbajtjen e maskave dhe për respektimin e distancës në transportin urban.


Më shumë nga rubrika

Marijana Nikollova

Para festës së studentëve fillojnë inspektimet e hoteleve dhe shtëpive për mysafirë

Ne do t'u referohemi Inspektorateve Rajonale Shëndetësore, Komisionit për Mbrojtjen e Konsumatorëve dhe Ministrisë së Brendshme për kryerjen e inspektimeve masive të jashtëzakonshme në shtëpitë e miqve dhe në hotelet në lidhje me festën e..

botuar më 20-11-30 1.03.MD

Që nga 30 nëntori deri më 21 dhjetor pa orë mësimore në shkollat dhe universitetet

Që nga 30 nëntor deri më 21 dhjetor nxënësit dhe studentët mësojnë nga distanca. Kjo është pjesë e politikes për kufizimin e përhapjes së koronavirusit. Deri më 21 dhjetor mbeten të mbyllur edhe çerdhet dhe kopshtet për fëmijë. 22 dhe 23 dhjetor do..

botuar më 20-11-30 12.45.MD

Kod i verdhë për reshjet dhe erën e fortë në të gjithë Bullgarinë

Kodi verdhë për motin potencialisht të rrezikshëm u shpall në të gjithë vendin, informon Instituti Kombëtar i Meteorologjisë dhe Hidrologjisë. Në rajonet e Bullgarisë Verilindore, si dhe në qafat malore, do të ketë kushte për stuhi. Në gjysmën..

botuar më 20-11-30 10.39.PD